BofA: Οι επενδυτές λένε «ΟΧΙ» στα μετρητά και επιλέγουν ομόλογα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BofA: Οι επενδυτές λένε «ΟΧΙ» στα μετρητά και επιλέγουν ομόλογα
Οι επενδυτές βλέπουν το real estate της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως την πιο βασική πηγή για ένα πιστωτικό γεγονός. 

Οι επενδυτές έγιναν πιο «ταύροι» όσον αφορά τα ομόλογα, ιδιαίτερα μετά τη στιβαρή πεποίθηση πως τα επιτόκια θα κινηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα το 2024, σύμφωνα με το τελευταίο μηνιαίο report της Bank of America για την διαχείριση κεφαλαίων.

Η έκθεση έδειξε πως οι επενδυτές εγκαταλείπουν τα μετρητά για να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη overweight τοποθέτηση σε ομόλογα από το 2009.

Ο Michael Hartnett της Bofa εξηγεί πως αυτή η «μεγάλη αλλαγή» δεν αφορά τις μακροικονομικές προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία, αλλά τις προσδοκίες πως ο πληθωρισμός και οι αποδόσεις των ομολόγων θα κινηθούν πιο χαμηλά το 2024.

Οι παγκόσμιες μετοχές και ομόλογα κινήθηκαν ανοδικά τον Νοέμβριο μετά τη βουτιά που κατέγραψαν τους τελευταίους τρεις μήνες, εν μέσω ανησυχιών πως τα επιτόκια θα κινηθούν υψηλότερα και θα παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πληγώνοντας περαιτέρω την οικονομία. Η τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve περιόρισε αυτές τις ανησυχίες, επιτρέποντας στα assets να πάρουν την ανιούσα.

Η έρευνα της BofA έδειξε ότι η πεποίθηση πως τα επιτόκια έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους είναι πλέον ισχυρότερη από τότε που η δημοσκόπηση άρχισε να ζητά από τους επενδυτές να προβλέψουν το τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων.

Αυτή η πεποίθηση ενισχύθηκε μετά την επιβράδυνση που κατέγραψε ο πληθωρισμός της Αμερικής τον Οκτώβριο, την οποία οι αγορές χαιρέτησαν ως μία δυνατή ένδειξη πως η Fed έχει τελειώσει με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Τα συμβόλαια swap, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μέσο αντιστάθμισης έναντι μελλοντικών κινήσεων της Fed, υποβάθμισαν τις πιθανότητες για μία ακόμη αύξηση σε σχεδόν μηδενικές και μετέφεραν το χρονοδιάγραμμα μιας μείωσης τον Ιούνιο.

Oι συμμετέχοντες στην έρευνα, μετέβαλαν επίσης τη θέση τους στις μετοχές σε «overweight» για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022. Τα «καθαρά» overweight αφορούσαν τους κλάδους μετοχών φαρμακευτικών εταιρειών, τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, ενώ για underweight βλέπουν τους κλάδους πρώτων υλών, κοινής ωφέλειας και ειδών πολυτελείας.

«Το βασικό σενάριο των επενδυτών για το 2024 είναι η ομαλή προσγείωση, τα χαμηλότερα επιτόκια και ένα πιο αδύναμο δολάριο», σύμφωνα με τον αναλυτή της Bofa.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επενδυτές αύξησαν την τοποθέτησή τους στις αμερικανικές και ιαπωνικές μετοχές, ενώ περιόρισαν την έκθεσή τους στην «περιοχή» της Ευρώπης και στις βρετανικές μετοχές.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 3 έως τις 9 Νοεμβρίου, σε 225 συμμετέχοντες με 553 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Τέλος, οι επενδυτές βλέπουν το real estate της Αμερικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως την πιο βασική πηγή για ένα πιστωτικό γεγονός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Επιβεβαίωση της συρρίκνωσης 0,1% το γ’ τρίμηνο

Ρεκόρ εννεαμήνου για τον Όμιλο BFF Banking Group: Καθαρά προσαρμοσμένα κέρδη 122,5 εκατ. ευρώ

Ευρωβαρόμετρο: Η έλλειψη δεξιοτήτων, σοβαρό πρόβλημα για τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider