Τουρκία: Στο 35% το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Στο 35% το βασικό επιτόκιο της Κεντρικής Τράπεζας
Στο 35% από 30% αυξήθηκε το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα, μία κίνηση που έρχεται σε πλήρη σύμπλευση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Στο 35% από 30% αυξήθηκε το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα, μία κίνηση που έρχεται σε πλήρη σύμπλευση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters.

Στην ανακοίνωσή της, η Κεντρική Τράπεζα της γειτονικής χώρας ανέφερε ότι οι αυξήσεις των τιμών ήταν ισχυρότερες από ότι αναμενόταν στο τρίτο τρίμηνο και απαιτείται συνέχισε της νομισματικής σύσφιξης ώστε να σταθεροποιηθούν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό και να «ελεγχθεί η επιδείνωση της συμπεριφοράς των τιμών».

Υπενθυμίζεται πως και στην προηγούμενη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας είχε αυξήσει τα βασικά της επιτόκια κατά 500 μονάδες βάσης, καθώς η τράπεζα συνέχισε τις επιθετικές κινήσεις στο πεδίο των επιτοκίων μετά από μακρά περίοδο ανορθόδοξης νομισματικής πολιτικής κατά την οποία τα επιτόκια μειώθηκαν ακόμη και όταν ο πληθωρισμός εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Η αλλαγή πλεύσης ξεκίνησε τον Ιούνιο, όταν ο Πρόεδρος Ερντογάν -ο οποίος πρωτοστάτησε στην υιοθέτηση της αμφιλεγόμενης πολιτικής στάσης- διόρισε τον πρώην τραπεζίτη της Wall Street, Χαφίζε Γκέιε Ερκάν,στη θέση του νέυο διοικητή της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η ΕΚΤ πατάει pause στην αύξηση των επιτοκίων

Σε υψηλά 13 ετών οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων – Έσπασαν το φράγμα των 190 δισ. 

Stellantis: Επενδύει 1,6 δισ. δολάρια στην κινεζική startup ηλεκτροκίνησης Leapmotor

gazzetta
gazzetta reader insider insider