Κίνα: Ένα βήμα πριν τη σύλληψη ο ιδρυτής της Evergrande - «Βουνό» τα χρέη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ένα βήμα πριν τη σύλληψη ο ιδρυτής της Evergrande - «Βουνό» τα χρέη
Υπό αυστηρή αστυνομική επιτήρηση βρίσκεται πλέον ο Χούι Κα Γιαν, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος του άλλοτε κολοσσού του κινεζικού real estate, China Evergrande Group σύμφωνα με πληροφορίες.

Δίχως τελειωμό οι φουρτούνες για τον άλλοτε κολοσσό ακινήτων China Evergrande Group στην Κίνα καθώς μία μόλις μέρα μετά την αναστολή των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ, η εταιρία αποκάλυψε ότι ο διευθυντής και ο εκτελεστικός της πρόεδρος βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Αρχών για ύποπτα εγκλήματα.

Σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρίας ο πρόεδρος, Χούι Κα Γιαν «υπόκειται σε υποχρεωτικά μέτρα σύμφωνα με το νόμο λόγω υποψιών για παράνομες ενέργειες» και ως εκ τούτου, οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή μέχρι νεωτέρας. Την είδηση είχε κάνει νωρίτερα γνωστή το Bloomberg, γνωστοποιώντας πως ο Χούι βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις Αρχές.

«Βουνό» τα χρέη της θυγατρικής Evergrande

Η Evergrande δημοσίευσε και μια ξεχωριστή κατάθεση σχετικά με την κατάσταση της θυγατρικής της Hengda Real Estate Group, η οποία απέτυχε να πληρώσει το κεφάλαιο και τους τόκους για ένα ομόλογο 4 δισεκατομμυρίων γιουάν (547 εκατομμύρια δολάρια) που έληγε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Το σύνολο των απλήρωτων χρεών της Hengda ανήλθε σε περίπου 278,53 δισεκατομμύρια γιουάν, με ληξιπρόθεσμους εμπορικούς λογαριασμούς περίπου 206,777 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Στην ίδια κατάθεση, η Evergrande αποκάλυψε ότι υπήρχαν 163 νέες υποθέσεις επιβολής εναντίον της Hengda Real Estate τον Αύγουστο, που αφορούσαν συνολικό ποσό περίπου 9,13 δισεκατομμυρίων γιουάν.

Από την κορυφή στη χρεοκοπία

Η Evergrande, ο άλλοτε ασιατικός κολοσσός ανάπτυξης ακινήτων χρεοκόπησε το 2021 και οι μετοχές της ανεστάλησαν τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Οι συναλλαγές ξεκίνησαν ξανά στα τέλη Αυγούστου μετά από 17 μήνες παύσης την ίδια στιγμή που η Evergrande δεν κατάφερε να εκδώσει νέα ομόλογα για την αναδιάρθρωση του χρέους της λόγω της έρευνας των Αρχών για τη θυγατρική της, Hengda.

Τον Αύγουστο, η Evergrande, μαζί με τη θυγατρική της Tianji Holdings και τη θυγατρική της Scenery Journey υπέβαλαν αίτηση για προστασία του Κεφαλαίου 15 κατά της πτώχευσης σε δικαστήριο των ΗΠΑ αλλά, όπως όλα δείχνουν, οι περιπέτειες του ασιατικού κολοσσού δεν θα λήξουν τόσο εύκολα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΟΙΚ Ιαπωνίας: Η κινεζική «φούσκα» των ακινήτων επηρεάζει και την εγχώρια οικονομία

Evergrande: Συνεχίζεται η «βουτιά» της μετοχής μετά την αδυναμία αποπληρωμής ομολόγων

gazzetta
gazzetta reader insider insider