Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε αναστολή διαπραγμάτευσης η μετοχή της Evergrande
Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι μετοχές της Evergrande τίθενται σε αναστολή, καθώς επέστρεψαν σε διαπραγμάτευση στις 28 Αυγούστου, έπειτα από 17 μήνες. 

Σε αναστολή διαπραγμάτευσης τέθηκε η μετοχή της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, έπειτα από το δημοσίευμα του Bloomberg πως ο πρόεδρος της κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο άνθρωπος που υπήρξε ο δεύτερος πλουσιότερος της Ασίας και είδε την περιουσία του να κατακρημνίζεται στα 1,8 δισ. δολάρια από 42 δισ. δολάρια το 2017, είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις Αρχές, ένα μέτρο που εφαρμόζει η αστυνομία πριν από τη σύλληψη.

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που οι μετοχές της Evergrande τίθενται σε αναστολή, καθώς επέστρεψαν σε διαπραγμάτευση στις 28 Αυγούστου, έπειτα από 17 μήνες.

Την Τετάρτη η μετοχή της υποχώρησε έως και 8%, με τη θυγατρική Hengda Real Estate Group, να δηλώνει ότι απέτυχε να πληρώσει το κεφάλαιο και τους τόκους για ένα ομόλογο 4 δισεκατομμυρίων γουάν (547 εκατομμύρια δολάρια) που έληγε στις 25 Σεπτεμβρίου. Η ήρθε μετά την ανακοίνωση της Evergrande πως αδυνατεί να εκδώσει νέα ομόλογα καθώς εκκρεμεί έρευνα των αρχών εις βάρος της Hengda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Toyota: Ρεκόρ πωλήσεων τον Αύγουστο, με αύξηση 9% - Ανακάμπτει «με τα χίλια»

gazzetta
gazzetta reader insider insider