O Ρέι Ντάλιο (ξανα)προειδοποιεί τους επενδυτές: «Προετοιμαστείτε για μεγάλες αναταραχές»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Ρέι Ντάλιο (ξανα)προειδοποιεί τους επενδυτές: «Προετοιμαστείτε για μεγάλες αναταραχές»
Σαφείς προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές  ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates Ρέι Ντάλιο, καθώς το διεθνές κλίμα που επικρατεί σε οικονομικό και γεωπολιτικό κρίνεται ως δυσοίωνο για απερίσκεπτα ανοίγματα.

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τους επενδυτές ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates Ρέι Ντάλιο, καθώς το διεθνές κλίμα που επικρατεί σε οικονομικό και γεωπολιτικό κρίνεται ως δυσοίωνο για απερίσκεπτα ανοίγματα.

«Θα ήθελα ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο, καθώς δεν γνωρίζω αν η κατάσταση είναι χειρότερη από όσο πιστεύουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός επενδυτής, μιλώντας το Milken Institute Asia Summit στη Σιγκαπούρη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Σιγκαπούρη.

«Ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μπορεί να μειώσει τους κινδύνους, αν γνωρίζετε πως να το επιτύχετε», συμβούλεψε ο Ντάλιο, υπογραμμίζοντας ωστόσο «ότι καμία κίνηση» δεν μπορεί να τους εξαλείψει εντελώς, ενώ στη συνέχεια κάλεσε τους επενδυτές να δίνουν μεγάλη προσοχή στις «αναταραχές» που πρόκειται να συμβούν. «Ο κόσμος θα είναι ριζικά διαφορετικός σε πέντε χρόνια. Και θα γίνεται ριζικά διαφορετικό χρόνο με το χρόνο», εκτίμησε ο ιδρυτής του hedge fund που διαχειρίζεται κεφάλαια 123,5 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, ο Ρέι Ντάλιο αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία «έχει τραβήξει την προσοχή». «Προτιμήστε να επενδύσετε σε όσους χρησιμοποιούν τις νέες αυτές τεχνολογίες και όχι αποκλειστικά σε εκείνους που τις δημιουργούν», τόνισε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

«Θα είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο», είπε ο Ντάλιο. «Δεν χρειάζεται να διαλέξω αυτούς που δημιουργούν τις νέες τεχνολογίες. Πρέπει πραγματικά να διαλέξω αυτούς που χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ερντογάν σε Μασκ: Φτιάξε το επόμενο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Η Alibaba δίνει «ανάσα» στην τουρκική οικονομία με επενδύσεις 2 δισ. δολαρίων

Εδραιώνεται πάνω από τα 27.000 δολάρια το Bitcoin και ανεβαίνει

gazzetta
gazzetta reader insider insider