Ιταλία: Σύμπραξη κυβέρνησης - KKR για το 20% της Telecom Italia

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Σύμπραξη κυβέρνησης - KKR για το 20% της Telecom Italia
Οι μετοχές της Telecom Italia σημείωσαν άνοδο έως και 5,6% την Παρασκευή στο ιταλικό χρηματιστήριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο.

Το αμερικανικό επενδυτικό fund KKR κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας για να συμπεριλάβει την κυβέρνηση στην προσφορά της ύψους 23 δισ. ευρώ, για το δίκτυο της Telecom Italia, καθώς η Ρώμη πιέζει να διατηρήσει κάποια εποπτεία επί ενός περιουσιακού στοιχείου που θεωρεί στρατηγικό.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, μεταξύ της εταιρείας και του ιταλικού ΥΠΟΙΚ υπεγράφη συμφωνητικό που θα μπορούσε να δώσει στο ιταλικό υπουργείο Οικονομικών ποσοστό έως και 20% στην επιχείρηση δικτύου του πρώην τηλεφωνικού μονοπωλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι μετοχές της Telecom Italia σημείωσαν άνοδο έως και 5,6% την Παρασκευή στο ιταλικό χρηματιστήριο, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο, αυξάνοντας την αγοραία αξία της εταιρείας στα 6,15 δισ. ευρώ.

Οι όροι της προσφοράς της Telecom Italia «προβλέπουν αποφασιστικό ρόλο για την κυβέρνηση στον καθορισμό των στρατηγικών επιλογών», ανέφερε το υπουργείο Οικονομίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για τη δεύτερη σημαντική οικονομική κίνηση από την κυβέρνηση της ΤζόρτζιαΜελόνι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, μετά την επιβολή ενός αιφνιδιαστικού έκτακτου φόρου στις τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση 21% στην επιβατική κίνηση του Χίθροου τον Ιούλιο - Ιστορικό υψηλό για τις πτήσεις προς Τουρκία

IEA: Ρεκόρ για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου - Προς νέα άνοδο οι τιμές

Aramco: Παρά τις νέες περικοπές προσφοράς αργού, αυξάνει τις εξαγωγές στην Κίνα κατά 40%

gazzetta
gazzetta reader insider insider