ΔΝΤ: Επιστροφή σε δημοσιονομικά «μαξιλάρια» ζητά η Γκεοργκίεβα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Επιστροφή σε δημοσιονομικά «μαξιλάρια» ζητά η Γκεοργκίεβα
Η διοικήτρια του Ταμείου ανέφερε πως η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ιδιαίτερα στον κλάδο της μεταοποίησης».

Την ανάγκη για επιστροφή της παγκόσμιας οικονομία σε «σφιχτές» δημοσιονομικές πολιτικές υπογράμμισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε εκδήλωση της G20 στην Ινδία την Τρίτη.

Η διοικήτρια του Ταμείου ανέφερε πως η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ιδιαίτερα στον κλάδο της μεταοποίησης. Ακόμα, σημείωσε ότι οι μεσοπρόσθεσμες προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν εξασθενημένες.

Πληθωρισμός και νομισματική πολιτική

Μιλώτας για τον πληθωρισμό, η ίδια είπε πως ο γενικός πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα ενώ και ο δομικός πληθωρισμός (εκτός των τιμών τροφίμων και ενέργειας) είναι ιδιαίτερα επίμονος, παρά τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να τον ρίξουν μέσω της σύσφιξης της νομισματικής τους πολιτικής.

«Ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό θα απαιτήσει ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής» τόνισε η Βουλγάρα αξιωματούχος.

Επιπλέον, η Γκεοργκίεβα είπε πως «είναι ώρα να ξαναφτιάξουμε τα δημοσιονομικά "μαξιλάρια" μετά από μια περίοδο διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα «βουτιά» για την τουρκική λίρα, εν όψει της απόφασης για τα επιτόκια

Βρετανία: Κάμψη στον πληθωρισμό των τροφίμων, αλλά με τις εκπτώσεις να «σαρώνουν»

gazzetta
gazzetta reader insider insider