ΟΔΔΗΧ: «Τσίμπησε» το επιτόκιο σε δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων - Στο 3,84%

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΟΔΔΗΧ: «Τσίμπησε» το επιτόκιο σε δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων - Στο 3,84%
Διαμορφώθηκε στο 3,84% έναντι 3,75% στην προηγούμενη ανάλογη έκθεση του ΟΔΔΗΧ τον Μάρτιο. 

Ανοδικά κινήθηκε το επιτόκιο σε δημοπρασία ετήσιων εντόκων γραμματίων, ύψους 1 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,84% έναντι 3,75% στην προηγούμενη ανάλογη έκθεση του ΟΔΔΗΧ τον Μάρτιο.

Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,510 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,51 φορές, ενώ το Δημόσιο άντλησε συνολικά 1,3 δισ. ευρώ.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Συμμαχία OneDealer - Service Now: Το νέο ψηφιακό στοίχημα του Ν. Βαρδινογιάννη

Θέση εργασίας από τη ΔΥΠΑ στην Αυστρία με μισθό από 40.500 ευρώ

Πόσα χρήματα παίρνει ο Καραλής για το ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider