Σοφία Εφραίμογλου: Κλίμα ανασφάλειας καλλιεργούν οι προαναγγελίες για αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σοφία Εφραίμογλου: Κλίμα ανασφάλειας καλλιεργούν οι προαναγγελίες για αυξήσεις στη φορολόγηση των επιχειρήσεων
Ανησυχία προκαλούν, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, οι προαναγγελίες αυξήσεων στην φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Ανησυχία προκαλούν, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, οι προαναγγελίες αυξήσεων στην φορολόγηση των επιχειρήσεων.

Αυτό σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε το επιμελητήριο με το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο με τίτλο: "Business Transformation Stories".

Συγκεκριμένα η κυρία Εφραίμογλου ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της: «…τις τελευταίες μέρες ακούσαμε, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, να προαναγγέλλονται αυξήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Οι δηλώσεις αυτές είναι λογικό να προκαλούν ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο, που - μαζί με την πρόκληση του μετασχηματισμού - καλείται να διαχειριστεί και εμπόδια, όπως είναι η αύξηση του κόστους παραγωγής και η άνοδος των επιτοκίων. Προκαλούν ανησυχία γιατί αφορούν τις μικρομεσαίες, δηλαδή το 98% των επιχειρήσεων, οι οποίες καλούνται να αυξήσουν το μέγεθός τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στην καινοτομία.

Καλλιεργούν κλίμα ανασφάλειας, σε μια περίοδο όπου μείζον ζητούμενο είναι η αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων για να ενισχυθεί η παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων υπονομεύει όχι μόνο την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, οδηγεί σε αύξηση του ιδιωτικού χρέους και εντείνει τη φοροδιαφυγή. Ελπίζουμε ότι η χώρα δεν θα επιστρέψει σε αυτό το παρελθόν.

Στα επόμενα χρόνια, οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα σταθερό και φιλικό περιβάλλον.

Η πρόεδρος συνέχισε αναφέροντας ότι η λέξη «μετασχηματισμός» πρωταγωνιστεί σήμερα στην ατζέντα του επιχειρηματικού κόσμου καθώς ζούμε σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ταχείς ρυθμούς, οπότε, ο μεγάλος εχθρός για τις επιχειρήσεις δεν είναι η αλλαγή, αλλά η στασιμότητα, ο εφησυχασμός.

Όπως είπε: «Έχουμε δει να γεννιέται ο όρος των superteams: που αναφέρεται στο συνδυασμό ανθρώπων και τεχνολογιών, ώστε να αξιοποιούνται συμπληρωματικές δεξιότητες και να επιτυγχάνονται καλύτερα αποτελέσματα. Σε αυτό το περιβάλλον ο μετασχηματισμός δεν είναι επιλογή, αλλά αναγκαιότητα. Προϋποθέτει κατάλληλες στρατηγικές από την πλευρά των επιχειρήσεων, αλλά και ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον».

Η ίδια τόνισε ότι «το ΕΒΕΑ πιστεύει στη δύναμη των συμπράξεων μεταξύ νεοφυών και εδραιωμένων επιχειρήσεων, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεγέθυνση και τη διεθνοποίηση των ελληνικών start-up, αλλά και για τη διάδοση κουλτούρας καινοτομίας στο σύνολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας».

«Πιστεύουμε στην ανάγκη για μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων, κάθε μεγέθους» κατέληξε η πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ασφαλιστική ενημερότητα: Τι ισχύει από σήμερα για όσους δεν πλήρωσαν τις εισφορές του 2022

Ακίνητα: Τι αλλάζει στις μεταβιβάσεις – Νέα πιστοποιητικά ΕΝΦΙΑ από σήμερα – Έρχεται η αυτόματη συμπλήρωση του Ε9

Τουρισμός: Δυναμική χρονιά παρά τις προκλήσεις - Οι προτεραιότητες της νέας διοίκησης του ΣΕΤΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider