Παρέμβαση του ΣΒΑΠ με αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Μαθιού στο insider.gr

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παρέμβαση του ΣΒΑΠ με αφορμή το άρθρο του Δημήτρη Μαθιού στο insider.gr
Τι αναφέρει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς για τις ανάγκες του κλάδου.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) εξέδωσε ανακοίνωσε την Πέμπτη, με αφορμή το άρθρο - παρέμβαση του προέδρου του Συνδέσμου, Δημήτρη Μαθιού, στο insider.gr.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΒΑΠ σημειώνει

«"Αφήνουμε την βιομηχανία της χώρας χωρίς αυτοτελή διοικητική δομή. Χωρίς το δικό της υπουργείο. Το υπουργείο Βιομηχανίας με θέμα προτεραιότητας μια νέα εκβιομηχάνιση. Βιομηχανική αναγέννηση που να ανταποκρίνεται στα μηνύματα των καιρών και κυρίως στις ανάγκες μας για επενδύσεις και εξωστρέφεια" υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς (ΣΒΑΠ) κ. Δημήτρης Μαθιός σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Insider στο οποίο προσθέτει και τα εξής:

"Στην κρισιμότερη καμπή της κρίσης η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με δυο ταυτόχρονες και καίριες προκλήσεις. Η μια είναι η ανάγκη άμεσης εφαρμογής όλων των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών προσαρμογών της συμφωνίας με τους εταίρους. Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά εφαρμοστεί η συμφωνία, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και την ευημερία. Η δεύτερη αφορά στην εκπόνηση και υλοποίηση των πολιτικών που θα λειτουργήσουν ως αναπτυξιακό αντίβαρο, αξιοποιώντας τις πολλές ευκαιρίες που υπάρχουν, περιορίζοντας τις επιπτώσεις του νέου κύκλου ύφεσης που ανοίγεται μπροστά μας και αποτρέποντας τη δομική ανεργία. Κεντρικό στοιχείο τους πρέπει να είναι η στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης ως βασικά συστατικά μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής.

Και αυτό γιατί η βιομηχανία είναι διαχρονικά ένας ισχυρός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας που δημιουργεί διατηρήσιμες και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αποτελεί δηλαδή την καλύτερη εγγύηση για την αποφυγή μιας οικονομικής ανάκαμψης χωρίς νέες θέσεις εργασίας"

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider