Ντάιμον (JP Morgan): Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει - Οι επιπτώσεις θα μείνουν για χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον (JP Morgan): Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει - Οι επιπτώσεις θα μείνουν για χρόνια
Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει, προειδοποιεί ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον.

Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» και όσον αφορά στις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης, ακόμα και αφού θα βρίσκεται «πίσω μας».

«Καθώς γράφω αυτή την επιστολή, η τρέχουσα κρίση δεν έχει τελειώσει και ακόμα και όταν θα βρίσκεται πίσω μας, θα υπάρχουν επιπτώσεις από αυτήν, στα επόμενα χρόνια» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος, στην επιστολή του προς τους μετόχους, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το CNBC.

«Αλλά το πιο σημαντικό, τα πρόσφατα γεγονότα δεν μοιάζουν σε τίποτα με αυτά που συνέβησαν στη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008» επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες αναταραχές ξεκίνησαν με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθησε η μικρότερη Signature Bank, με τις ανησυχίες να επιτείνονται μετά τις εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse και τη συμφωνία εξαγοράς της από την UBS.

«Οποιαδήποτε κρίση που καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στις τράπεζές τους, καταστρέφει όλες τις τράπεζες - κάτι που ήταν γνωστό ακόμα και πριν από αυτήν την κρίση. Αν και είναι αλήθεια ότι αυτή η τραπεζική κρίση ''ωφέλησε'' τις μεγαλύτερες τράπεζες λόγω της εισροής των καταθέσεων που δέχθηκαν από τα μικρότερα ιδρύματα, η ιδέα ότι αυτή η κατάρρευση ήταν καλή για αυτούς με οποιονδήποτε τρόπο είναι παράλογη» σημειώνει ακόμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Μπορεί να κάνει ένα βήμα πίσω η ΕΚΤ στα επιτόκια μπροστά στις τραπεζικές αναταράξεις;

Credit Suisse: «Συγγνώμη» στους μετόχους από τον πρόεδρο - «Η τράπεζα δεν μπορούσε να σωθεί»

Τι ετοιμάζουν άρον - άρον στις Βρυξέλλες για επόμενο «μουτζούρη» της τραπεζικής κρίσης

gazzetta
gazzetta reader insider insider