«Παράθυρο» Γέλεν για περισσότερες εγγυήσεις καταθέσεων εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παράθυρο» Γέλεν για περισσότερες εγγυήσεις καταθέσεων εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση
«Η παρέμβασή μας ήταν απαραίτητη για να προστατεύσουμε το ευρύτερο τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ».

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω εγγυήσεις καταθέσεων εάν επιδεινωθεί η τραπεζική κρίση.

Σε αποσπάσματα προετοιμασμένων δηλώσεών της για μια ομιλία στην Αμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ξεκαθαρίζει ότι οι ρυθμιστικές αρχές πιστεύουν ότι έχουν λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να περιορίσουν τα προβλήματα ρευστότητας στον τραπεζικό κλάδο, αλλά θα κάνουν περισσότερα εάν χρειαστεί.

«Τα βήματα που κάναμε δεν επικεντρώθηκαν στην παροχή βοήθειας σε συγκεκριμένες τράπεζες ή κατηγορίες τραπεζών. Η παρέμβασή μας ήταν απαραίτητη για την προστασία του ευρύτερου τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ. Και παρόμοιες ενέργειες θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν εάν μικρότερα ιδρύματα υποστούν bank run που ενέχουν κίνδυνο μετάδοσης» αναμένεται να διαμηνύσει.

Το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ σταθεροποιείται μετά από δυναμικές κινήσεις από τις ρυθμιστικές αρχές, αλλά περαιτέρω μέτρα για την προστασία των τραπεζικών καταθετών ενδέχεται να απαιτούνται εάν μικρότερα ιδρύματα υποστούν bank run τα οποία απειλήσουν μεγαλύτερη μετάδοση, προστίθεται.

Μια εβδομάδα αφότου η Federal Deposit Insurance Corp (FDIC) έκλεισε την χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank αλλά και την Signature Bank η Γέλεν πρόκειται να σημειώσει ότι οι «αποφασιστικές και δυναμικές» ενέργειες ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη του κοινού στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και προστάτευσαν την αμερικανική οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η προσοχή τώρα στη Fed μετά τη διάσωση της Credit Suisse

Moody's: Υποβάθμισε τις προοπτικές της UBS σε αρνητικές μετά το deal εξαγοράς της Credit Suisse

DBRS: Επαρκή τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών για τις επιπτώσεις από την Sillicon Valley Bank

gazzetta
gazzetta reader insider insider