Βρετανία: Ανέλπιστη άνοδος στην επιχειρηματική δραστηριότητα - «Άλμα» για τη στερλίνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ανέλπιστη άνοδος στην επιχειρηματική δραστηριότητα - «Άλμα» για τη στερλίνα
Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, ωθώντας τη στερλίνα σε ράλι. 

Ανέκαμψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, ωθώντας τη στερλίνα σε ράλι.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global, ο δείκτης PMI «σκρφάλωσε» στις 53 μονάδες τον Φεβρουάριο από τις 48,5 μονάδες του Ιανουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

«Πολλοί περίμεναν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρίσκεται σε ύφεση μέχρι τώρα, με τον PMI να δείχνει τώρα το τέλος μιας σταθερής τάσης συρρίκνωσης σε διάστημα επτά μηνών», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο Rhys Herbert, οικονομολόγος της Lloyds Bank.

Η έρευνα έδειξε ότι η οικονομία της Βρετανίας μπορεί να είναι σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση από ό,τι είχαν προβλέψει πολλοί οικονομολόγοι. Τα τελευταία στοιχεία μάλιστα έρχονται να ενδυναμώσουν το σενάριο νέας αύξησης επιτοκίων στη Βρετανία.

«Τα πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία PMI για τον Φεβρουάριο υποδεικνύουν μία ενθαρρυντική ανθεκτικότητα της οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global, Chris Williamson, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα στοιχεία ενισχύουν τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας (BoE) τον επόμενο μήνα.

Η στερλίνα σημείωσε «άλμα» 0,6% στο 1,2114 δολ., μετά τα στοιχεία για τον PMI. Έναντι του ευρώ, η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο του τελευταίου μήνα.

«Η ανοδική έκπληξη στα στοιχεία για τον PMI συνιστά έναν ευπρόσδεκτο προάγγελο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg ο Sam Cooper της Silicon Valley Bank. «Η στερλίνα (...) ξεκάθαρα εκτιμά τα νέα αυτά» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λιανεμπόριο: Αυξημένος κατά 12,2% ο τζίρος το 2022 - Στα 61,99 δισ. ευρώ

Επενδύσεις και Τουρισμός τα «αντίδοτα» στα δίδυμα ελλείμματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider