ΗΠΑ: Η Barclays αναβάθμισε την πρόβλεψή για το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο - «Βλέπει» ύφεση μέχρι τα τέλη του '23

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η Barclays αναβάθμισε την πρόβλεψή για το ΑΕΠ στο α' τρίμηνο - «Βλέπει» ύφεση μέχρι τα τέλη του '23
Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α' τρίμηνο του 2023 προχώρησε η Barclays

Στην επί τα βελτίω αναθεώρηση της εκτίμησής της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α' τρίμηνο του 2023 προχώρησε η Barclays, καθώς πλέον η τράπεζα αναμένει πως το ΑΕΠ της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,5% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου. Η προηγούμενη εκτίμηση της τράπεζας έκανε λόγο για μηδενική ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α' τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του βρετανικού οίκου οφείλεται στις θετικές επιδόσεις της ιδιωτικής κατανάλωσης, καθώς η Barclays εκτιμά ότι οι ιδιωτικές δαπάνες θα παραμείνουν ανθεκτικές το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, η τράπεζα προβλέπει ήπια ύφεση της οικονομίας των ΗΠΑ από τις αρχές του β' τριμήνου ως τα τέλη του έτους, ενώ αναμένει μικρή αύξηση του ποσοστού ανεργίας στην διάρκεια του 2023.

Τέλος, η τράπεζα επανέλαβε επίσης την εκτίμησή της πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να μειώνει τα βασικά της επιτόκια από τα τέλη του 2023, εκτιμώντας πως αυτά θα διαμορφωθούν σε ένα εύρος 4,5% και 4,75% στα τέλη του έτους και στο εύρος 3,0% έως 3,25% μέχρι το τέλος του 2024.

Υπενθυμίζεται πως κατά το γ' τρίμηνο του 2022, η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2% έναντι συρρίκνωσης κατά 0,6% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ούτε τα αποθέματα-ρεκόρ στις ΗΠΑ σταμάτησαν την άνοδο του

ΗΠΑ: Παραμένει η Γέλεν στο υπουργείο των Οικονομικών παρά τις φωνές για παραίτηση της

gazzetta
gazzetta reader insider insider