H Tesla κοντά σε συμφωνία για νέο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ινδονησία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Tesla κοντά σε συμφωνία για νέο εργοστάσιο ηλεκτροκίνησης στην Ινδονησία
Το 2022 η κυβέρνηση της χώρας υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για την παροχή νικελίου, αξίας 5 δισ. δολαρίων.

Η Tesla βρίσκεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδονησία, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Με βάση τις συζητήσεις, το εργοστάσιο θα μπορούσε να παράγει έως και 1 εκατ. οχήματα ετησίως, με τις επαφές της Tesla με την κυβέρνηση της χώρας να επηρεάζουν διάφορες γεωγραφικές περιοχές και διαφορετικούς οικονομικούς κλάδους -από τη μεταποίηση έως την εφοδιαστική αλυσίδα- της Ινδονησίας. Ωστόσο, το deal δεν θεωρείται ακόμα κλεισμένο και οι διαπραγματεύσεις μπορεί να καταλήξουν σε αδιέξοδο, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

Η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα, ενώ η κυβέρνηση της Ινδονησίας αρκέστηκε να πει πως τις συζητήσεις με την Tesla τις χειρίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Επενδύσεων.

Σημειώνεται πως το 2022 η κυβέρνηση της χώρας υπέγραψε συμφωνία με την Tesla για την παροχή νικελίου, αξίας 5 δισ. δολαρίων.

Εάν το εργοστάσιο της Tesla κατασκευαστεί στην Ινδονησία, θα είναι το τρίτο εκτός των ΗΠΑ, μετά από αυτά στη Σαγκάη της Κίνας και στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Tesla επενδύει 770 εκατ. δολάρια για επέκταση του εργοστασίου της στο Τέξας

Credit Suisse: Προς μείωση των μπόνους για τους υπαλλήλους έως και 50%

gazzetta
gazzetta reader insider insider