Ρεκόρ Γκίνες η καταβαράθρωση της περιουσίας του Μασκ - Αnnus horribilis για τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ Γκίνες η καταβαράθρωση της περιουσίας του Μασκ - Αnnus horribilis για τους Αμερικανούς δισεκατομμυριούχους το 2022
Η πτώση στη μετοχή της Tesla, του βασικού εισοδηματικού «πυλώνα» του Μασκ, είχε ως αποτέλεσμα το 2022 η περιουσία του Μασκ να μειωθεί κατά 182 δισ. δολάρια. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ απώλειας περιουσίας, εξού και πλέον συγκαταλέγεται και επίσημα στα Ρεκόρ Γκίνες. 

Chief Twit, ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος, (πρώην) πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, τεχνολογικός βασιλιάς (Technoking, όπως προτιμά να τον χαρακτηρίζουν αντί για CEO), πολύτεκνος πατέρας είναι ορισμένοι από τους τίτλους που ανά καιρούς συνδυάζονται με το όνομα Έλον Μασκ. Πλέον όμως απέκτησε έναν ακόμα: του κατόχου ρεκόρ Γκίνες (Guinness).

Το annus horribilis της Tesla, του βασικού εισοδηματικού «πυλώνα» του Μασκ, είχε ως αποτέλεσμα το 2022 η περιουσία του Μασκ να μειωθεί κατά 182 δισ. δολάρια. Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ απώλειας περιουσίας, εξού και πλέον συγκαταλέγεται και επίσημα στα Ρεκόρ Γκίνες.

Τα Γκίνες σε επίσημη ανακοίνωση τους σημείωσαν πως «αν και το ακριβές ποσό της μείωσης της περιουσίας του Μασκ είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστεί (με ακρίβεια)», καθώς ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απώλειες άνω των 200 δισ. δολαρίων, το σίγουρο είναι πως η καταβαράθρωση της περιουσίας του Μασκ «συνέτριψε» το προηγούμενο ρεκόρ των 58,6 δισ. δολαρίων που κατείχε ο Ιάπωνας επενδυτής, Μασαγιόσι Σον από το 2000.

Φυσικά, ο Μασκ δεν είναι ο μοναδικός δισεκατομμυριούχος που είδε την περιουσία του να δέχεται «πλήγμα» το 2022. Μάλιστα «επιλαχών» για το ρεκόρ ήταν ο ισχυρός άνδρας της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος «έχασε» 80 δισ. δολάρια από την περιουσία, ενώ ακολουθεί ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ της Meta, μητρικής του Facebook, του οποίου οι απώλειες ήταν περί τα 78 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το cnbc, το 2022 οι Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι στο σύνολο τους είδαν την αθροιστική περιουσία τους να χάνει 660 δισ. δολάρια.

Φωτό: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Amazon κλείνει 3 αποθήκες στη Βρετανία - Επηρεάζονται 1.200 υπάλληλοι

ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο επιτρέπει να προχωρήσει αγωγή της Meta εναντίον της NSO για το Pegasus

Η Tesla επενδύει 770 εκατ. δολάρια για επέκταση του εργοστασίου της στο Τέξας

gazzetta
gazzetta reader insider insider