Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ: Ο πληθωρισμός δεν «ενσωματώνεται» στην οικονομία των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ: Ο πληθωρισμός δεν «ενσωματώνεται» στην οικονομία των ΗΠΑ
Το δημοσιονομικό έτος 2022 οι ΗΠΑ κατέγραψαν έσοδα 4,896 τρισ. δολαρίων έναντι 6,272 τρισ. δολαρίων σε δαπάνες.

Η Τζάνετ Γέλεν εκτιμά ότι ο πληθωρισμός δεν «ενσωματώνεται» στην αμερικανική οικονομία και οι εγχώριες επενδύσεις θα βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγικής ικανότητας των ΗΠΑ.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν βλέπει σημάδια ότι οι υψηλός πληθωρισμός θα επηρεάσει μεσοπρόθεσμα τους μισθούς ούτε θα επιδεινώσει περαιτέρω τις τιμές.

«Δεν πιστεύω ότι ενσωματώνεται στην οικονομία των ΗΠΑ», ανέφερε σχετικά με τον πληθωρισμό όταν ρωτήθηκε για τα πρόσφατα στοιχεία του Σεπτεμβρίου που δείχνουν επίμονες αυξήσεις μεταξύ άλλων και στα ενοίκια.

Σύμφωνα με την ίδια, χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μειωθεί ο πληθωρισμός, αλλά υπήρξαν επίσης κάποιες πρώτες ενδείξεις χαλάρωσης που «θα τροφοδοτούσαν χαμηλότερες πληθωριστικές πιέσεις με την πάροδο του χρόνου».

Παράλληλα, διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις για την ενέργεια και την υγεία 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Τζο Μπάιντεν θα μειώσουν μερικών το κόστος για τους Αμερικανούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα την παραγωγική ικανότητα της οικονομίας των ΗΠΑ.

Αναφερόμενη στην ιστορική συρρίκνωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, υποστήριξε πως «αποδεικνύει περαιτέρω την ιστορική οικονομική ανάκαμψη μας» με βασικούς οδηγούς «την προσπάθεια εμβολιασμού και το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης. Πρόσθεσε δε πως τα αποτελέσματα δείχνουν τη «δέσμευση» του προέδρου των ΗΠΑ, για να την ενδυνάμωση «της δημοσιονομικής μας υγείας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Πυρά» Μακρόν κατά ΗΠΑ: «Δύο μέτρα και δύο σταθμά» σε ενέργεια και εμπόριο

Γουίλιαμς (Fed): Δύσκολο να βρεθούν εργαζόμενοι στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Μεταστροφή των ψηφοφόρων υπέρ των Δημοκρατικών «βλέπει» ο Μπάιντεν

gazzetta
gazzetta reader insider insider