ΗΠΑ: Ιστορική συρρίκνωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ιστορική συρρίκνωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε σήμερα πως η συρρίκνωση στο έλλειμμα «αποδεικνύει περαιτέρω την ιστορική οικονομική ανάκαμψη μας».

Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση στην ιστορία των ΗΠΑ κατέγραψε το έλλειμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ για τη χρήση του 2022, μετά από δύο διαδοχικά χρόνια υπέρογκων κρατικών δαπανών που είχαν υλοποιηθεί στην προσπάθεια καταπολέμησης της πανδημίας, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε κατά το ήμισυ στα 1,375 τρισ. δολάρια έναντι του ελλείμματος του 2021 που είχε διαμορφωθεί στα 2,776 τρισ. δολάρια. Το 2021 η δημοσιονομική πολιτική είχε ως σημείο αναφοράς το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης ύψους 1,9 τρισ. δολάρια της κυβέρνησης Μπάιντεν που στόχευσε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής και στη συνέχεια οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοιού. Το «πακέτο» διάσωσης είχε επικριθεί από μερίδα των Αμερικανών ως μη αναγκαίο, αλλά και πως τροφοδότησε τον υψηλότερο πληθωρισμό που κατέγραψαν οι ΗΠΑ τα τελευταία 40 χρόνια.

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε σήμερα πως η συρρίκνωση στο έλλειμμα «αποδεικνύει περαιτέρω την ιστορική οικονομική ανάκαμψη μας» με βασικούς οδηγούς «την προσπάθεια εμβολιασμού και το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης. Πρόσθεσε δε πως τα αποτελέσματα δείχνουν τη «δέσμευση» του προέδρου των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν για να την ενδυνάμωση «της δημοσιονομικής μας υγείας».

Το δημοσιονομικό έτος 2022 οι ΗΠΑ κατέγραψαν έσοδα 4,896 τρισ. δολαρίων έναντι 6,272 τρισ. δολαρίων σε δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η Πένι Μόρντοντ πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για τη διαδοχή της Τρας στην πρωθυπουργία

ΗΠΑ: Αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση - Σε υψηλό 14 ετών το 10ετές ομόλογο

gazzetta
gazzetta reader insider insider