Στα ύψη οι πιέσεις των τιμών στις ΗΠΑ - Στο 8,2% ο πληθωρισμός για τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα ύψη οι πιέσεις των τιμών στις ΗΠΑ - Στο 8,2% ο πληθωρισμός για τον Σεπτέμβριο
Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία

Τελευταία ενημέρωση 16:08

Επιμονή των υψηλών τιμών στις ΗΠΑ φανέρωσαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία κατά τον Σεπτέμβριο, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στο 8,2% για τον Σεπτέμβριο, έναντι 8,3% τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στο 8,1%.

Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός CPI επιταχύνθηκε 0,6% έναντι της εκτίμησης του Dow Jones για αύξηση 0,4%. Ο δομικός πληθωρισμός είναι αυξημένος κατά 6,6% σε σχέση με πέρυσι.

Η έκθεση έχει συγκλονίσει τις αγορές, με τα futures της Wall Street να βυθίζονται και τις αποδόσεις των ομολόγων να κινούνται ανοδικά.

Ένα άλλο μεγάλο άλμα στις τιμές των τροφίμων συνέβαλε και αυτό στην ενίσχυση του γενικού πληθωρισμού. Ο δείκτης τροφίμων σημείωσε άνοδο 0,8% για τον μήνα, όπως και τον Αύγουστο, και σημείωσε άνοδο 11,2% σε σχέση με πέρυσι.

Αυτή η αύξηση βοήθησε στην αντιστάθμιση της πτώσης των τιμών της ενέργειας κατά 2,1% που περιλάμβανε πτώση της βενζίνης κατά 4,9%. Οι τιμές της ενέργειας κινήθηκαν υψηλότερα τον Οκτώβριο, με την τιμή της κανονικής βενζίνης στην αντλία σχεδόν 20 σεντς υψηλότερη από ό,τι πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με την ΑΑΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Σε υψηλό άνω των 70 ετών ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider