Χαντ: Οι δύσκολες αποφάσεις βρίσκονται μπροστά μας - Θεμέλιο τα ισχυρά δημοσιονομικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαντ: Οι δύσκολες αποφάσεις βρίσκονται μπροστά μας - Θεμέλιο τα ισχυρά δημοσιονομικά
Την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της Βρετανίας να πράξει ό,τι κρίνεται απαραίτητο ώστε το χρέος να μειωθεί μεσοπρόθεσμα, επιβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Την πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της Βρετανίας να πράξει ό,τι κρίνεται απαραίτητο ώστε το χρέος να μειωθεί μεσοπρόθεσμα, επιβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να μειώσουμε το χρέος μεσοπρόθεσμα και να διασφαλίσουμε ότι τα χρήματα των φορολογούμενων δαπανώνται σωστά, θέτοντας τα δημοσιονομικά σε βιώσιμη πορεία καθώς αναπτύσσουμε την οικονομία», αναφέρει ο Χαντ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τα τελευταία στοιχεία για τα οικονομικά του δημόσιου τομέα και τις καταναλωτικές δαπάνες.

«Τα ισχυρά δημοσιονομικά είναι το θεμέλιο μιας ισχυρής οικονομίας. Για την σταθεροποίηση των αγορών, ήμουν σαφής ότι η προστασία των δημοσιονομικών μας σημαίνει ότι δύσκολες αποφάσεις βρίσκονται μπροστά μας», σημείωσε επίσης.

Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 15% στις αρχές του 2023

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, αναλυτές που επικαλέστηκε το Bloomberg ανέφεραν πως ο πληθωρισμός της Βρετανίας θα μπορούσε να εκτιναχθεί στο 15% ή περισσότερο στις αρχές του νέου έτους, εκτός εάν η κυβέρνηση θεσπίσει περαιτέρω μέτρα για την προστασία των νοικοκυριών από την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Υπενθυμίζεται πως η άνοδος των τιμών των τροφίμων οδήγησε τον βρετανικό πληθωρισμό σε διψήφια επίπεδα (10,1%) τον Σεπτέμβριο, επιστρέφοντας σε υψηλό 40 ετών (όπως και τον Ιούλιο), από 9,9% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Γρήγορες κινήσεις για να αποφευχθεί το χάος αναζητούν οι Συντηρητικοί - Η κούρσα της διαδοχής

Βρετανία: Φόβοι για πληθωρισμό άνω του 15% στις αρχές του 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider