Σόλομον (Goldman Sachs): Ισχυρή πιθανότητα η ύφεση στις ΗΠΑ - Να είμαστε προσεκτικοί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σόλομον (Goldman Sachs): Ισχυρή πιθανότητα η ύφεση στις ΗΠΑ - Να είμαστε προσεκτικοί
Ο Σόλομον τόνισε επανειλημμένα τη σημασία της επιφυλακής, σημειώνοντας τη σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών και την άνοδο του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

Ισχυρή πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ «βλέπει» ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον, κάτι που θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολες τις επενδυτικές και επιχειρηματικές αποφάσεις.

«Πιστεύω ότι είναι καιρός να είμαστε προσεκτικοί και νομίζω ότι αν διευθύνεις μια επιχείρηση που βασίζεται στον κίνδυνο, είναι καιρός να σκεφτείς πιο προσεκτικά το πλαίσιο κινδύνου, την όρεξή σου για κινδύνους», είπε ο Σόλομον κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNBC.

«Νομίζω ότι πρέπει να αναμένουμε μεγαλύτερη αστάθεια στον ορίζοντα τώρα. Αυτό δεν σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε ένα πραγματικά δύσκολο οικονομικό σενάριο. Αλλά όσον αφορά την κατανομή των αποτελεσμάτων, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουμε ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.

Ο Σόλομον μίλησε λίγα λεπτά αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα γ’ τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τόσο για τα κέρδη όσο και για τα έσοδα. Τα αποτελέσματα έρχονται σε μια σημαντική στιγμή για την τράπεζα, καθώς προετοιμάζεται μια ακόμα μεγάλη αναδιοργάνωση, αυτή τη φορά συνδυάζοντας τις τέσσερις κύριες επιχειρήσεις του γίγαντα της Wall Street σε τρεις.

Η αναδιοργάνωση της εταιρείας και ο εξορθολογισμός των επιχειρήσεων αντικατοπτρίζει «την εξέλιξη του μοναδικού ήθους της Goldman Sachs» το οποίο επεσήμανε πως θα βοηθήσει την τράπεζα να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες.

«Οι θεμελιώδεις αρχές πραγματικά δεν αλλάζουν», είπε ο Σόλομον. «Η ηγεσία κινείται προς διαφορετικά μέρη, αλλά είναι η ίδια ηγεσία».

Μιλώντας για μακροοικονομικά θέματα, ο Σόλομον τόνισε επανειλημμένα τη σημασία της επιφυλακής, σημειώνοντας τη σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών και την άνοδο του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

«Αυτό το περιβάλλον με το οποίο οδεύουμε προς το 2023 είναι ένα περιβάλλον για το οποίο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και προετοιμασμένοι», υπογράμμισε ο Σόλομον.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα τριμήνου παρά την αδύναμη επενδυτική τραπεζική

Goldman Sachs: Προχωρά στη μεγαλύτερή της αναδιοργάνωση - Συγχωνεύει μονάδες

Τα 9+1 προβληματικά σημεία που εντοπίζει η Goldman Sachs για τα small caps - Σε τι εταιρείες να στοχεύσουν οι επενδυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider