Wall Street: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «κατακρημνίζει» τα futures - Απώλειες 3% για τον Nasdaq

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ «κατακρημνίζει» τα futures - Απώλειες 3% για τον Nasdaq
Πτώση άνω του 2% για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε Dow Jones και S&P 500.

Ντυμένα με «βαθύ κόκκινο» είναι τα futures της Wall Street, διαγράφοντας τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που δείχνει σημάδια ανθεκτικότητας, με τη Fed να θεωρεί μονόδρομο την νέα αύξηση των επιτοκίων της, όπως καταγράφηκε χτες από τα πρακτικά της για τον Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones καταγράφουν απώλειες 1,83% στις 28.726 μονάδες.

Από την πλευρά τους, τα futures του S&P 500 διολισθαίνουν 2,06% στις 3.515 μονάδες, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq υποχωρούν 3,05% στις 10.509 μονάδες.

Την ίδια στιγμή, πραγματοποιείται sell-οff στην αγορά ομολόγων με την απόδοση του 10ετούς να εκτινάσσεται πάνω από το 4% (σσ: οι αποδόσεις είναι αντίστροφες της τιμής).

Ο ετήσιος πληθωρισμός στην αμερικανική οικονομία διαμορφώθηκε στο 8,2% για τον Σεπτέμβριο, έναντι 8,3% τον Αύγουστο τη στιγμή που οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν να κινηθεί στο 8,1%. Παράλληλα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% για τον μήνα, περισσότερο από την εκτίμηση του 0,3% των οικονομολόγων.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν πως ο πληθωρισμός είναι ένα επίμονο πρόβλημα ακόμη και εν μέσω μεγάλων αυξήσεων των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα, η οποία δεσμεύεται να τα διατηρήσει στα ύψη έως ότου υπάρξουν ενδείξεις υποχώρησης.

«Πολλές φορές μπορείς να προσπαθήσεις να βρεις ένα αισιόδοξο στοιχείο σε μερικούς από τους αριθμούς. Εγώ δεν μπορώ. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε αυτήν την πραγματικά φρικτή αντίδραση αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Στίβεν Σόσνικ, επικεφαλής στρατηγικής στην Interactive Brokers.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Σε ρεκόρ από τον Αύγουστο οι αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας - Αυξάνονται οι παροχές κοινωνικής ασφάλισης

Domino's: Αύξηση 7% στα έσοδα στο τρίμηνο - Σημαντικά κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη

Στερλίνα: «Άλμα» 1,5% έναντι του δολαρίου μετά τις αναφορές για αφαίρεση τμημάτων του ν/σ φορο-περικοπών

gazzetta
gazzetta reader insider insider