Μπόστιτς (Fed): Υπέρ της παύσης στις αυξήσεις επιτοκίων μετά την αύξηση του Δεκεμβρίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς (Fed): Υπέρ της παύσης στις αυξήσεις επιτοκίων μετά την αύξηση του Δεκεμβρίου
Η Federal Reserve θα πρέπει να φτάσει το επιτόκιό της στο 4% με 4,5% έως τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια να σταματήσει, υποστήριξε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα.

Η Federal Reserve θα πρέπει να φτάσει το επιτόκιό της στο 4% με 4,5% έως τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια να σταματήσει, υποστήριξε ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς.

«Ιδανικά, θα ήθελα να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου η νομισματική πολιτική είναι μετρίως περιοριστική - μεταξύ 4% και 4,5% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους - και μετά να παραμείνουμε σε αυτό το επίπεδο για να δούμε πώς αντιδρούν η οικονομία και οι τιμές», είπε ο Μπόστιτς σε μια ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Northwestern.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed επιθυμούν περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων στο 4,5%-4,75% στις αρχές του 2023. Ωστόσο, σε όσους πιστεύουν ότι η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια το 2023, ο Μπόστιτς απάντησε: «Όχι τόσο γρήγορα».

Σημειώνεται πως ο Μπόστιτς δεν έχει δικαίωμα ψήφου στη νομισματική επιτροπή της Fed μέχρι το 2024.

Οι προηγούμενοι δύο μήνες παρήγαγαν ανάμεικτα αποτελέσματα για τον πληθωρισμό, με κάποιες ενδείξεις ότι ο ρυθμός των αυξήσεων των τιμών από μήνα σε μήνα έχει επιβραδυνθεί. Ωστόσο, «τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου υπενθύμισαν ότι οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν ευρείες και επίμονες», είπε ο Μπόστιτς. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο 2%, πρόσθεσε.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed λειτουργούν ήδη, επεσήμανε.

Νωρίτερα εχθές, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, δήλωσε ότι οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε μειώσεις επιτοκίων το 2023 κάνουν λάθος.

Φωτογραφία: AP

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 2% στο λιανεμπόριο για τον Αύγουστο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

Πετρέλαιο: Τι σημαίνουν 2 εκατομμύρια βαρέλια λιγότερα για την αγορά – Πώς θα επηρεαστούν οι τιμές

Βρετανία: Ανάπτυξη στον κλάδο των κατασκευών τον Σεπτέμβριο, μετά από 3 μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider