Ντάλι (Fed): Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάλι (Fed): Θα συνεχιστούν οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων
Όπως είπε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στο Σαν Φρανσίσκο.

Νέο μήνυμα για συνέχιση στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) έστειλε το μέλος του Δ.Σ. της τράπεζας και επικεφαλής της Fed στο Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι.

Η Αμερικανίδα τραπεζίτρια σχολίασε πως «θεωρώ πως περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων χρειάζονται» στην αμερικανική οικονομία.

Η Fed έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Μάρτιο τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της με στόχο να μειώσει τον πληθωρισμό από υψηλά επίπεδα που βρίσκεται στον στόχο του 2%, με μεγάλη μερίδα των επενδυτών να υπογραμμίζει πως η επιθετική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας φέρνει ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο ύφεσης στην αμερικανική οικονομία.

Η Ντάλι ανέφερε πως περιμένει να δει τα στοιχεία για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώνονται την προσεχή Παρασκευή από το αρμόδιο υπουργείο της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η Fed παρακολουθεί στενά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας της χώρας, προκειμένου να διαμορφώνει την επιτοκιακή της πολιτική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε υψηλό 16 ετών τα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider