Χάμπεκ: Σε λειτουργία θα παραμείνουν δύο πυρηνικοί σταθμοί - Το αργότερο ως τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάμπεκ: Σε λειτουργία θα παραμείνουν δύο πυρηνικοί σταθμοί - Το αργότερο ως τον Απρίλιο
Οι πυρηνικοί σταθμοί Isar 2 και Neckarwerstheim 2 πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία και μετά το τέλος του έτους και το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σηματοδοτώντας στροφή στη μέχρι τώρα πολιτική του κόμματός του, των Πρασίνων.

Οι πυρηνικοί σταθμοί Isar 2 και Neckarwerstheim 2 πρέπει να παραμείνουν σε λειτουργία στη Γερμανία και μετά το τέλος του έτους και το αργότερο έως τα μέσα Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, σηματοδοτώντας στροφή στη μέχρι τώρα πολιτική του κόμματός του, των Πρασίνων.

Πολλά πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, λόγω εργασιών συντήρησης και θα υπάρξει κενό στην παραγωγή, εξήγησε ο κ. Χάμπεκ και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή νομίζω είναι απαραίτητο» να παραμείνουν σε λειτουργία οι δύο πυρηνικοί σταθμοί μας, λόγω της τρέχουσας κατάστασης. «Τα στοιχεία από τη Γαλλία δείχνουν ότι θα καλέσουμε την εφεδρεία», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα τηρηθούν αυστηρά οι ισχύοντες κανόνες ασφαλείας.

Η Γερμανία διαθέτει υψηλού επιπέδου ασφάλεια εφοδιασμού ηλεκτρικής ενέργειας, διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομίας, αλλά επισήμανε και ότι η κατάσταση πρέπει πάντα να αντιμετωπίζεται σε συνδυασμό με τους ευρωπαίους γείτονες.

Η Γερμανία διατηρεί σε λειτουργία τρία εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με πυρηνική ενέργεια, τα οποία είχε αποφασιστεί ότι θα έκλειναν οριστικά στο τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η γαλλική EDF «ξεφορτώνεται» εργοστάσιο στην Ολλανδία - Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της νέας διοίκησης

Η Γερμανία θα βασιστεί στην πυρηνική ενέργεια για να αποτρέψει ελλείψεις τον χειμώνα

Reuters: Ενδεχόμενη αναβολή στη φορολόγηση υπερκερδών στην ενέργεια από ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider