Σε χαμηλό 26 ετών οι πωλήσεις οχημάτων στην ΕΕ - Πτώση 18% στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό 26 ετών οι πωλήσεις οχημάτων στην ΕΕ - Πτώση 18% στη Γερμανία
Οι πωλήσεις οχημάτων του ομίλου της Volkswagen υποχώρησαν 24,4% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2021

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Ιούνιο, καθώς τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να πιέζουν τον κλάδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων υποχώρησαν κατά 15% για τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, στα 886.510 οχήματα. Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση Ιουνίου από το 1996, υπογράμμισε η ACEA.

Για το α΄ εξάμηνο του 2022, οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων στην ΕΕ διαμορφώθηκαν σε 4,6 εκατ. αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021.

Οι μεγάλοι χαμένοι

Ανά χώρα της ΕΕ, οι ταξινομήσεις υποχώρησαν 18% στη Γερμανία, 15% στην Ιταλία και 14% στη Γαλλία. Στην Ισπανία καταγράφηκε μικρότερη πτώση, 7,8%, μετέδωσε το MarketWatch.

Ανά αυτοκινητοβιομηχανία, οι πωλήσεις οχημάτων του ομίλου της Volkswagen υποχώρησαν 24,4% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2021, του ομίλου της BMW 18,1%, της Stellantis 16,5%, της Mercedes-Benz 1,3%, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις της Renault ενισχύθηκαν 0,4%, μετέδωσε το Bloomberg.

Σημειώνεται πως η LMC Automotive ανέφερε σε έκθεση της εντός του Ιουλίου πως ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας «δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους εφοδιαστικούς περιορισμούς σύντομα.

Παράλληλα, ανησυχία προκύπτει από τη μειωμένη ζήτηση, που έχει επηρεαστεί αρνητικά τους τελευταίους μήνες καθώς οι οικονομικές προοπτικές έχουν επιδεινωθεί» σύμφωνα με το σχετικό report.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider