Μπιλ Άκμαν: Η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης στις δυο επόμενες συνεδριάσεις

Ελίνα Δημαρτίκα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Άκμαν: Η Fed να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον 75 μονάδες βάσης στις δυο επόμενες συνεδριάσεις
Οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα ήταν ακόμη καλύτερες, είπε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square.

Η Federal Reserve θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης σήμερα, Τετάρτη, και να δεσμευτεί να αυξήσει τα επιτόκια με τον ίδιο ρυθμό και τον Ιούλιο, ανέφερε ο επικεφαλής hedge-fund Μπιλ Άκμαν.

Ο Άκμαν, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square, είπε ότι η Fed θα μπορούσε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της αγοράς με επιθετική δράση προκειμένου να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, επισημαίνοντας πως οι αυξήσεις των επιτοκίων κατά 100 μονάδες βάσης τον Ιούνιο και τον Ιούλιο θα ήταν ακόμη καλύτερες.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter, εκτίμησε ότι η Fed θα πρέπει τελικά να αυξήσει τα επιτόκια μεταξύ του 5% και 6%, ενώ χαρακτήρισε αδικαιολόγητο να περιμένει κανείς ότι η αύξηση του επιτοκίου στο 4% είναι επαρκής.

Οι αγορές είναι σχεδόν βέβαιες και έχουν τιμολογήσει μια αύξηση 75 μονάδων βάσης από τη Fed, έπειτα από τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν άνοδο 8,6% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το «αδιέξοδο» της ΕΚΤ συζητείται εκτάκτως σήμερα στην Φρανκφούρτη

Έκτακτη συνεδρίαση της ΕΚΤ για το ράλι των ομολόγων - Υποχωρούν ιταλικό και ελληνικό 10ετές

Επιτόκια Fed: Δεν αποκλείεται μια αύξηση κατά 0,75% αυτή την εβδομάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider