Ελ Εριάν: Η αγορά δεν έχει λάβει υπ' όψιν όσα πρόκειται να συμβούν στην οικονομία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελ Εριάν: Η αγορά δεν έχει λάβει υπ' όψιν όσα πρόκειται να συμβούν στην οικονομία
Το γεγονός ότι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά δημιουργεί μία «υπέροχη ευκαιρία εξόδου» επισημαίνει ο οικονομολόγος και επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του ομίλου Allianz Μοχάμεντ Ελ Εριάν

Το γεγονός ότι η κατάσταση που επικρατεί στην αγορά δημιουργεί μία «υπέροχη ευκαιρία εξόδου» επισημαίνει ο οικονομολόγος και επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του ομίλου Allianz Μοχάμεντ Ελ Εριάν, τονίζοντας παράλληλα πως ο ίδιος έχει επιλέξει να «βγάλει ορισμένα χρήματα από το τραπέζι», μειώνοντας την έκθεση του χαρτοφυλακίου του στις μετοχές.

«Εάν επένδυα με ορίζοντα 12μήνου, θα μείωνα την έκθεσή μου σε μετοχές και θα έβγαζα κάποια χρήματα από το τραπέζι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βετεράνος επενδυτής μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του Bloomberg, ενώ παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις διεθνείς αγορές, υπογραμμίζοντας πως «δεν νομίζω ότι έχει ληφθεί υπόψιν τί πραγματικά πρόκειται να συμβεί στην οικονομία».

Εν συνεχεία, ο Ελ Εριάν αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στην προσπάθειά της να πετύχει την μείωση του πληθωρισμού, χωρίς να επηρεάσει την οικονομική ανάπτυξη.

«Η Fed βρίσκεται στην θέση όπου εξετάζει τι είναι το λιγότερο κακό: να επιτύχει τον στόχο της για τον πληθωρισμό προκαλώντας ύφεση ή να επιτρέψει στον υψηλό και δυνητικά αποσταθεροποιητικό πληθωρισμό να συνεχιστεί μέχρι το 2023», ανέφερε ο οικονομολόγος, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο γεγονός πως οι μετοχές προς το παρόν αποδεικνύονται ανθεκτικές μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Fed την περασμένη εβδομάδα.

«Η βασική μου θέση είναι ότι θα δούμε σύντομα στασιμοπληθωρισμό σε παγκόσμια κλίμακα, δηλαδή χαμηλότερη ανάπτυξη και υψηλότερο πληθωρισμό. Η αγορά μετοχών δεν το έχει τιμολογήσει ακόμη, γιατί εξακολουθεί να σκέφτεται με όρους σχετικοποίησης των δεδομένων», προειδοποίησε ο Ελ Εριάν, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε αναφέρει πως ο πληθωρισμός δεν θα ήταν τόσο παροδικός όσο προέβλεπε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σχεδόν 2,6 τρισ. δολάρια έχουν «σβηστεί» από τις αγορές ομολόγων μέσα σε ένα χρόνο

Μπούλαρντ (Fed) για επιτόκια: Η ταχύτερη αύξηση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα

«Εξαιρετικά πιθανή μία παγκόσμια ύφεση» λέει ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn

gazzetta
gazzetta reader insider insider