Διεθνή
21-10-2021 | 20:38

Η μετοχή της SPAC που συνδέεται με τον Τραμπ «εκτοξεύθηκε» 400% - Ανεστάλη η διαπραγμάτευση της

Newsroom
Μοιράσου το
Trump
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας SPAC Digital World Acquisition σταμάτησε για λίγο την διαπραγμάτευση της την Πέμπτη λόγω της έντονης μεταβλητότητας, αφού η τιμή της εκτοξεύτηκε στα ύψη με εξαιρετικά μεγάλο όγκο συναλλαγών μετά τα νέα για συγχώνευση που θα δώσει «πνοή» στην προγραμματισμένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Οι μετοχές της DWAC αυξήθηκαν πάνω από 100% πριν από τη διακοπή του μεσημεριού και όταν η διαπραγμάτευση ξεκίνησε λίγα λεπτά αργότερα, η τιμή της μετοχής ήταν 145% υψηλότερη για την ημέρα. Αργότερα μέσα στην ημέρα εκτοξεύτηκε στο 400%.

Η Digital World Acquisition ήταν η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές στην πλατφόρμα Fidelity την Πέμπτη και ήταν μακράν η μετοχή με τις περισσότερες συναλλαγές συνολικά στο Nasdaq και συνολικά στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι παραγγελίες αγοράς για την DWAC -μια εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC)- ξεπέρασαν αριθμητικά τις παραγγελίες πώλησης κατά σχεδόν τρία προς ένα στην πλατφόρμα της Fidelity.

Μόλις δύο ώρες πριν από τη συνεδρίαση, περισσότερες από 210 εκατομμύρια μετοχές της DWAC είχαν ήδη αλλάξει χέρια, σύμφωνα με τη FactSet.

Σε σύγκριση, το SPY, το ETF που παρακολουθεί τον S&P 500, είχε διαπραγματευτεί σχεδόν 12 εκατομμύρια μετοχές περίπου την ίδια περίοδο.

Σε ένα δελτίο τύπου της Τετάρτης το βράδυ, η νέα εταιρεία του Trump, Trump Media & Technology Group δήλωσε ότι αυτή και η DWAC «έχουν συνάψει μια οριστική συμφωνία συγχώνευσης, η οποία προβλέπει μια επιχειρηματική συνένωση που θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει η Trump Media & Technology Group εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, με την με επιφύλαξη για την έγκριση μετόχων και αρμόδιων αρχών».

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι θα ανοίξει την πλατφόρμα με την ονομασία «TRUTH Social», η οποία ισχυρίστηκε ότι «θα αντισταθεί στην τυραννία της Big Tech».

Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί από τους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook από τις αρχές του τρέχοντος έτους, αφού κατηγορήθηκε ότι υποκίνησε την εξέγερση στο Καπιτώλιο από έναν όχλο υποστηρικτών του.

Η Digital World Acquisition ενσωματώθηκε στα τέλη του 2020, λίγο αφότου ο Τραμπ έχασε την επανεκλογή του εναντίον του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Το ticker DWAC ήταν μεταξύ των κορυφαίων 10 πιο δημοφιλών ονομάτων στην ενότητα του Reddit WallStreetBets την Πέμπτη, ξεπερνώντας ακόμη και την GameStop, σύμφωνα με τον πάροχο εναλλακτικής έρευνας Quiver Quantitative.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.