Νέο ιστορικό υψηλό για το Bitcoin, πάνω από τα 66.000 δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο ιστορικό υψηλό για το Bitcoin, πάνω από τα 66.000 δολάρια
Νέα ισχυρή άνοδο -που το φέρνει πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ του Απριλίου- καταγράφει την Τετάρτη το Bitcoin.

Νέα ισχυρή άνοδο -που το φέρνει πάνω από τα επίπεδα ρεκόρ του Απριλίου- καταγράφει την Τετάρτη το Bitcoin, λαμβάνοντας ώθηση και από το εντυπωσιακό ντεμπούτο στην αγορά του πρώτου αμερικανικό bitcoin ETF, το οποίο κατάφερε μέσα σε μόλις μία ημέρα να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς.

Αναλυτικότερα, το απόγευμα της Τετάρτης το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κατέγραφε κέρδη 3,48% και διαμορφωνόταν στα 66.148 δολάρια, ξεπερνώντας το ιστορικό υψηλό των 64.895 δολαρίων του Απριλίου.

Το νέο ρεκόρ του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την πρεμιέρα του ProShares Bitcoin Strategy ETF στην αμερικανική αγορά, κατά την οποία το «BITO» -όπως ονομάζεται το αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα- κατέγραψε κέρδη άνω του 4,5% στα 41,94 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από 24 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης του ProShares Bitcoin Strategy ETF στην αγορά, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, τα σχόλια από αρκετούς «παίκτες» της αγοράς σχετικά με το Bitcoin και εν γένει την αγορά των κρυπτονομισμάτων δίνει επιπλέον ώθηση στους αγοραστές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις του τον Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Πολ Τούντορ Τζόουνς, ιδρυτή και επικεφαλής της Tudor Investment Corporation, να τονίζει πως «τα κρυπτονομίσματα είναι η επένδυση που προτιμά περισσότερο αυτή τη στιγμή έναντι του χρυσού».

Κέρδη σημειώνουν και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, με το Ethereum να ενισχύεται κατά 3,09 στα 3.938 δολάρια, όπως και το Litecoin που κερδίζει 3,13% στα 192,5 δολάρια.

Άνοδο 1,76% καταγράφει και το Bitcoin Cash που βρίσκεται στα 622,15 δολάρια, ενώ το XRP ενισχύεται κατά 3,09% στα 1,12 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Crypto-επενδυτής: «Πρόβλημα» τα 60.000 δολάρια - «Υπεραγορασμένο» το bitcoin και μη-βιώσιμο το ράλι

Ο πληθωρισμός μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία, τονίζει κορυφαίος Αμερικανός επενδυτής

Ελ Σαλβαδόρ: Πληρωμές σε Bitcoin θα δέχεται ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris

gazzetta
gazzetta reader insider insider