Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το πρώτο bitcoin ETF στην αγορά - Πάνω από 1 δισ. η αξία συναλλαγών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το πρώτο bitcoin ETF στην αγορά - Πάνω από 1 δισ. η αξία συναλλαγών
Το ProShares Bitcoin Strategy ETF κατάφερε μέσα σε μόλις μία ημέρα να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς.

Με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά το πρώτο αμερικανικό bitcoin ETF, το ProShares Bitcoin Strategy ETF, καθώς κατάφερε μέσα σε μόλις μία ημέρα να γίνει το δεύτερο πιο «περιζήτητο» fund για συναλλαγές στην ιστορία της αγοράς.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το «BITO» -όπως ονομάζεται το αμοιβαίο κεφάλαιο που συνδέεται με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα- κατέγραψε κέρδη άνω του 4,5% στα 41,94 δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως περισσότερες από 24 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια κατά την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης του ProShares Bitcoin Strategy ETF στην αγορά, με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται παράλληλα πως μόνο τα αμοιβαία κεφάλαια άνθρακα που είχαν βγει στην αγορά από την BlackRock έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν το ProShares Bitcoin Strategy ETF σε όγκο και αξία συναλλαγών κατά την πρώτη του ημέρα στην αγορά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του bitcoin εξακολουθεί να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, καθώς η πρεμιέρα του πρώτου αμερικανικού bitcoin ETF έδωσε ώθηση και στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, το οποίο την Τρίτη κατέγραψε κέρδη άνω του 3%, φθάνοντας μία ανάσα από τα 64.000 δολάρια και από το ιστορικό υψηλό των 64.895 δολαρίων του Απριλίου.

Το πρωί της Τετάρτης, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχωρεί οριακά κατά 0,1% στα 63.900 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ντεμπούτο για το πρώτο bitcoin ETF στη Wall Street - Κέρδη 3,5%

Το Bitcoin ανοίγει μια εκρηκτική εβδομάδα για τις αγορές

Ελ Σαλβαδόρ: Πληρωμές σε Bitcoin θα δέχεται ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Volaris

gazzetta
gazzetta reader insider insider