Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Μεμονωμένη περίπτωση η Evergrande - Σταθερή η αγορά του real estate

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεντρική Τράπεζα Κίνας: Μεμονωμένη περίπτωση η Evergrande - Σταθερή η αγορά του real estate
Καθησυχαστική σχετικά με ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης της Evergrande εμφανίζεται η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Να καθησυχάσει τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με ενδεχόμενη κλιμάκωση της κρίσης της Evergrande σε ολόκληρο τον κλάδο του real estate επιχείρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας, τονίζοντας πως οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η κατάσταση του κινεζικού κολοσσού είναι ελεγχόμενοι.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η Κεντρική Τράπεζα της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη χαρακτήρισε «μεμονωμένη» την περίπτωση της Evergrande, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η πλειοψηφία των επιχειρήσεων ακινήτων στην χώρα είναι «σταθερές».

Όπως τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Zou Lan, διευθυντής του τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της Κεντρικής Τράπεζας, οι κίνδυνοι που εκπορεύονται από την Evergrande είναι «ελεγχόμενοι», ενώ έκανε λόγο για «μεμονωμένο φαινόμενο», αναφερόμενος στο γεγονός πως ο κινεζικός κολοσσός του real estate έχει δανειακές και ομολογιακές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια.

«Τα προβλήματα της China Evergrande Group είναι μεμονωμένο φαινόμενο στον κλάδο των ακινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lan, τονίζοντας εν συνεχεία πως οι τιμές των ακινήτων έχουν παραμείνει σταθερές.

«Οι περισσότερες επιχειρήσεις ακινήτων λειτουργούν σταθερά και έχουν καλούς οικονομικούς δείκτες και ο κλάδος των ακινήτων είναι γενικά υγιής», διαβεβαίωσε ο διευθυντής του τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

Τέλος, ο Zou Lan τόνισε πως οι κινεζικές αρχές θα προχωρήσουν στην λήψη μέτρων για την προστασία των αγοραστών κατοικιών, ενώ υπογράμμισε πως η Κεντρική Τράπεζα θα παρέχει όση ρευστότητα είναι απαραίτητη στην αγορά για την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου.

Σημειώνεται πως η αγορά του real estate και οι συναφείς κλάδοι αποτελούν περίπου το 25% του κινεζικού ΑΕΠ, σύμφωνα με την Moody's, γεγονός που έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές της χώρας σχετικά με το ενδεχόμενο πτώχευσης της Evergrande, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα διαδοχικές συναντήσεις με την διοίκηση της εταιρείας ώστε να επιλυθεί η κρίση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reuters: Στον «αέρα» η συμφωνία 1,7 δισ. για πώληση των γραφείων της Evergrande στο Χονγκ Κονγκ

Κρίση της Evergrande: Νέες υποβαθμίσεις στο κινέζικο real estate

H Evergrande αθέτησε και τρίτη πληρωμή ομολογιούχων

gazzetta
gazzetta reader insider insider