Ελλείψεις σε βασικά αγαθά αντιμετωπίζουν τα βρετανικά νοικοκυριά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλείψεις σε βασικά αγαθά αντιμετωπίζουν τα βρετανικά νοικοκυριά
Τουλάχιστον το 17% των ενηλίκων ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν είδη διατροφής και το 15% είχαν πρόβλημα να βρουν καύσιμα.

Η πίεση στα βρετανικά νοικοκυριά από την παγκόσμια κρίση στις εφοδιαστικές αλυσίδες εμφανίστηκε σε μια νέα έρευνα που δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να προμηθευτούν βασικά αγαθά, αναφέρει το Bloomberg.

Τουλάχιστον το 17% των ενηλίκων ανέφεραν ότι δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν είδη διατροφής και το 15% είχαν πρόβλημα να βρουν καύσιμα, σύμφωνα με έκθεση της Παρασκευής από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών.

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε εμπόδια στα σύνορα για τους εισαγωγείς και μείωσε την προσφορά εργαζομένων, ιδίως οδηγών φορτηγών. Αυτό προκάλεσε εκτεταμένες ελλείψεις καυσίμων τις τελευταίες εβδομάδες, επιδεινώνοντας τις παγκόσμιες πιέσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες που προέρχονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Στη Βρετανία, το 61% των ενηλίκων ανέφεραν διαφορές με τις συνήθεις αγορές τους, συνήθως έλλειψη ποικιλίας στα καταστήματα και αδυναμία εύρεσης υποκατάστατων προϊόντων. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης:

Το 23% δεν μπόρεσε να αγοράσει κάποια μη απαραίτητα είδη διατροφής

Το 57% δήλωσε ότι όλα όσα χρειάζονταν ήταν διαθέσιμα

Το 23% των ενηλίκων αντιμετώπισαν δυσκολίες να συμπληρώσουν μια συνταγή

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 22 Σεπτεμβρίου και 3 Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider