Απρόσμενη πτώση για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απρόσμενη πτώση για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ
Ο δείκτης προοπτικών για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην -κρίσιμη οικονομία- πολιτεία της Φιλαδέλφεια έπεσε στις 19,4 μονάδες για τον Αύγουστο από τις 21,9 μονάδες του Ιούλιου.

Σημάδια βελτίωσης εμφάνισε η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στη χώρα που ανακοινώθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις διαμορφώθηκαν σε 348.000 από 377.000 την προηγούμενη εβδομάδα και αντί 364.000 αιτήσεων που ανέμεναν οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Πρόκειται για το χαμηλότερο σημείο των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μέσα στην κρίση του κορονοϊού, φτάνοντας στα προ-πανδημίας επίπεδα.

Οι διαρκείς αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν σε 2.82 εκατ. έναντι 2.89 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 2,80 εκατ. αιτήσεις.

Εξάλλου, ο δείκτης προοπτικών για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στην -κρίσιμη οικονομία- πολιτεία της Φιλαδέλφεια έπεσε στις 19,4 μονάδες για τον Αύγουστο από τις 21,9 μονάδες του Ιούλιου κα ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 23,1 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider