Πώς θα λειτουργήσουν εστίαση και υπηρεσίες ψυχαγωγίας – Οι αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και οι μεικτοί

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα λειτουργήσουν εστίαση και υπηρεσίες ψυχαγωγίας – Οι αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και οι μεικτοί
Με διαφορετικό ποσοστό πληρότητας θα λειτουργούν οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση και υπηρεσίες ψυχαγωγίας από τις 15 Ιουλίου ανάλογα με το εάν θα υποδέχονται εμβολιασμένους ή μη.

Σε δύο κατηγορίες, σε αμιγείς που θα δέχονται μόνο πλήρως εμβολιασμένους και όσους έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο και σε μεικτούς που θα δέχονται όσους έχουν κάνει νωρίτερα ράπιντ τεστ ή μοριακό, χωρίζονται από τις 15 Ιουλίου οι εσωτερικοί χώροι εστίασης και οι υπηρεσίες ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν σε ειδική πλατφόρμα σε ποια κατηγορία ανήκουν και θα φέρουν ειδική σήμανση.

Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες:

Για τους κλειστούς χώρους (πλην κέντρων διασκέδασης) δηλαδή: Εστιατόρια, Καφέ, Κινηματογράφους, Θέατρα (Έναρξη λειτουργίας 01/07 για κινηματογράφους και 15/07 οι υπόλοιποι) στους αμιγείς χώρους η πληρότητα θα είναι 85%, η χρήση μάσκας υποχρεωτική μόνο σε θέατρα/σινεμά και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων. Στους μεικτούς χώρους η πληρότητα θα φτάνει το 50%, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε θέατρα/σινεμά και θα πρέπει να υπάρχει προηγούμενο αρνητικό rapid υποχρεωτικό για μη εμβολιασμένους. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα) με έναρξη λειτουργίας από 01/07): Στους αμιγείς χώρους, η πληρότητα φτάνει το 85% χωρίς μάσκα και τους μεικτού ανάλογα με τα τ.μ..

Αναλυτικά:

  • 75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων
  • 70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
  • 65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων
  • Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους χώρους

Όσον αφορά στα κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) με έναρξη λειτουργίας από 01/07 οι ανοιχτοί και 15/7 οι κλειστοί, οι αμιγείς χώροι θα έχουν 60% πληρότητα και οι μεικτοί 25% πληρότητα και προηγούμενο αρνητικό rapid υποχρεωτικό για μη εμβολιασμένους.

Στα ανοικτά και κλειστά γήπεδα που θα λειτουργήσουν από 15/7 τέλος, η πληρότητα θα φτάνει το 85% θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Δείτε την παρουσίαση

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider