Πολιτική
29-06-2021 | 13:15

Γεραπετρίτης: Δεν μπορούμε να κρατάμε πίσω τους εμβολιασμενους από δραστηριότητες

Μαρία Νταλιάνη
Μοιράσου το
Γεραπετρίτης: Δεν μπορούμε να κρατάμε πίσω τους εμβολιασμενους από δραστηριότητες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Δεν μπορούμε να κρατάμε πίσω τους εμβολιασμένους από δραστηριότητες κοινωνικού χαρακτήρα, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ διαβεβαίωσε για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Ο κ. Γεραπετρίτης, μετά την παρουσίαση των μέτρων δέχτηκε μπαράζ δημοσιογραφικών ερωτήσεων σχετικά με τις ατομικές ελευθερίες και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και τον κίνδυνο να υπάρξει διχασμός στην κοινωνία μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

«Όχι μόνο δεν διχάζουμε αλλά φροντίζουμε για την κοινωνική συνοχή και την δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης. «Είναι χρέος της Πολιτείας να μεριμνά ώστε το αγαθό της υγείας να ισχύει για όλους.  Η υγεία είναι πάνω από την ψυχαγωγία. Κι εδώ μιλάμε για ψυχαγωγία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς μεγάλους χώρους. Μην ξεχνάμε πως σήμερα όλα λειτουργούν για όλους. Αυτά που ανακοινώθηκαν είναι ήδη καλή πρακτική σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Δανία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλωστε η ελευθερία αφορά και το σύνολο, όχι μόνο το άτομο και συνιστά απόλυτο χρέος κοινωνικής αλληλεγγύης».

Αναφερόμενος στον μηχανισμό που θα γίνεται η πιστοποίηση εμβολιασμένων και μη ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι πρόκειται για μια ψηφιακή εφαρμογή η οποία θα ελέγχει την γνησιότητα του πιστοποιητικού εμβολιασμού και δεν θα «κρατάει» αρχείο με τα προσωπικά δεδομένα. «Δεν τίθεται κανένα ζήτημα περιορισμού της ατομικής ελευθερίας» είπε κατηγορηματικά ενώ πρόσθεσε πως αναμένεται και η γνωμοδότηση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επί του θέματος. Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης η πιστοποίηση θα γίνεται είτε με την ταυτότητα είτε με τον ΑΜΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.