Μυλωνάς: Τιτλοποίηση 6 δισ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα – Στα 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα στο τέλος του 2020

Δημήτρης Πεφάνης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μυλωνάς: Τιτλοποίηση 6 δισ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα – Στα 5 δισ. ευρώ τα κόκκινα στο τέλος του 2020
Τα σχέδια της Εθνικής Τράπεζας για το 2020 αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς.

Το σχέδιο της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει με την τιτλοποίηση κόκκινων δανείων άνω των 6 δισ. ευρώ μέσα στους επόμενους μήνες, αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Παύλος Μυλωνάς.

Με αυτά τα δεδομένα, στόχος της τράπεζας είναι, τα συνολικά κόκκινα δάνεια να έχουν «πέσει» στα 5 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, έναντι των – περίπου – 11 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2019 και των 22 δισ. ευρώ, στην κορύφωση της κρίσης.

Η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει να προχωρήσει σε τιτλοποίηση, τους προσεχείς μήνες, αξιοποιώντας το σχέδιο Ηρακλής, ενώ για τη διαχείριση τους θα συνεργαστεί με κάποιους από τους servicers που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες τρεις τράπεζες, δεν θα προχωρήσει σε απόσχιση του κλάδου της εξυπηρέτησης των κόκκινων δανείων, ενώ δεν σκοπεύει να συστήσει κάποια άλλη, ξεχωριστή εταιρεία για το σκοπό αυτό.

Προχωρά η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, καθώς δημιουργείται το Data Room, στο οποίο θα δωθεί πρόσβαση στους 3 ενδιαφερόμενους.

Εν συνεχεία, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές.

Ο κύριος Μυλωνάς εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι αυτή τη φορά ο διαγωνισμός θα προχωρήσει, θεωρώντας μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο να φτάσουμε στη λύση της δημόσιας εγγραφής (IPO).

Στο «μέτωπο» των εργαζομένων, η εθελούσια που «τρέχει» η Εθνική Τράπεζα έχει πάρει παράταση, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ εκτιμάται ότι θα πάρει και εκ νέου παράταση.

Τέλος, ως προς το «μέτωπο» των τραπεζικών καταστημάτων έχει ήδη επιτευχθεί ο στόχος και έχουν μειωθεί στα 390, αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο στόχος της τράπεζας, πλέον, είναι η μείωση των εργαζομένων ανά κατάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider