Τουριστικά ακίνητα, logistics και γραφειακός κλάδος θα προσελκύσουν μεγάλες ξένες επενδύσεις στο μέλλον

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουριστικά ακίνητα, logistics και γραφειακός κλάδος θα προσελκύσουν μεγάλες ξένες επενδύσεις στο μέλλον
Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, συναινούν τα στελέχη του εγχώριου real estate. Τι προοπτικές βλέπουν και σε ποιους τομείς.

Το νέο τοπίο που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού στην εγχώρια αγορά ακινήτων παρουσίασαν κορυφαία στελέχη του κλάδου του real estate που συμμετείχαν στο συνέδριο της Prodexpo, το πρωί της Τετάρτης.

Όπως τόνισαν, παρά το γεγονός ότι η πανδημία επέφερε μεγάλο πλήγμα στην ελληνική οικονομία – και κατ’ επέκταση στην εγχώρια κτηματαγορά – η ανάκαμψη θα έρθει και θα εστιάσει σε συγκεκριμένους τομείς.

Τουριστικά ακίνητα, logistics και γραφειακός κλάδος είναι οι τρεις τομείς που διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές ώστε να προσελκύσουν μεγάλες, ξένες επενδύσεις στο μέλλον.

«Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα»

«Υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα», υποστήριξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός. Όπως εκτίμησε, η αγορά ακινήτων θα επανέλθει άμεσα, ενώ έκανε ειδική αναφορά στους «σωστούς χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας». Σύμφωνα με τον κ. Βλαστό, ο κλάδος του τουρισμού επλήγη σφόδρα από την πανδημία, ωστόσο θα επανέλθει. «Ο τουρισμός δεν θα επανέλθει άμεσα, στα επίπεδα του 2019, αλλά σίγουρα θα επανέλθει», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως σύντομα η αγορά των logistics «θα πάρει μπρος». Θα δρομολογηθούν επίσης και πολύ σημαντικές αναπλάσεις, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό και την αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments, Άρης Καρυτινός, παραδέχθηκε πως λόγω της πανδημίας βραχυπρόθεσμα η κατάσταση είναι δύσκολη. «Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και στο real estate, για να καταστεί μια πολύ καλή αγορά».

«Η αγορά δεν έχει κατασταλάξει ακόμη μετά το σφοδρό πλήγμα της πανδημίας. Θα έρθει η ανάπτυξη σε τομείς όπως τα logistics, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε θετικές εξελίξεις στα επόμενα δύο χρόνια», σημείωσε, με τη σειρά του, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Zeus Capital Management, Στέλιος Ζαββός.

«Η Ελλάδα είναι – και θα συνεχίσει να είναι – ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις», δήλωσε, από την πλευρά του, ο Ανδρέας Σάντης, Managing Director της NCH Capital, του fund αμερικανικών συμφερόντων που έχει αναλάβει τη μεγάλη επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας. «Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε. Θα αυξήσουμε την παρουσία μας στον τουριστικό τομέα, τα logistics και τον γραφειακό τομέα», δεσμεύθηκε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider