To 80% των Ελλήνων θέλει στροφή στις ΑΠΕ

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
To 80% των Ελλήνων θέλει στροφή στις ΑΠΕ

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήννων γυρίζει την πλάτη στο λιγνίτη και θεωρεί ότι η ΔΕΗ πρέπει να στραφεί στην καθαρή ενέργεια σύμφωνα με πανελλήνια δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία QED για λογαριασμό του WWF Ελλάς. Συγκεκριμένα, πάνω από το 80% των πολιτών κινείται υπέρ της στροφής της ενεργειακής πολιτικής στις ΑΠΕ, ενώ το 67% προτρέπει σε άμεση επένδυση της χώρας σε αυτές, σε μια περίοδο που η ΔΕΗ ζητά δωρεάν δικαιώματα εκπομπών για να διαιωνίσει το λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής. Το 22% είναι υπέρ της εξάντλησης των κοιτασμάτων λιγνίτη, ενώ μόλις το 4% τελικά προκρίνει την επιλογή του λιγνίτη.

Σημαντικά ήταν επίσης και τα ευρήματα σχετικά με την κλιματική αλλαγή όπου το 60% των πολιτών τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης της κλιματικής πολιτικής, ακόμα κι αν αυτό επιφέρει σημαντικό κόστος. Ακόμη, εννέα στους 10 πολίτες είναι πεπεισμένοι για τις επιπτώσεις των εργοστασίων της ΔΕΗ, τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία των κατοίκων στις περιοχές λειτουργίας τους και έξι στους 10 πολίτες υποστηρίζουν ότι η ΔΕΗ πρέπει να αναλάβει το κόστος στη δημόσια υγεία από τη λειτουργία των εργοστασίων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Κατοικίες: Οι κινήσεις που «κλειδώνουν» την επιστροφή ενοικίου – Τι πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος Σεπτεμβρίου

ΕΦΚΑ: Ολοταχώς προς τη σύνταξη βγαίνει η γενιά των baby boomers - Γιατί συνεχίζουν να εργάζονται

AρρένΑ: Αύξηση πωλήσεων για το «νερό του Ολυμπιακού» - Οι στόχοι της οικογένειας Τσάκου

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider