Σκλαβενίτης - e-food: Η συνεργασία που αλλάζει το λιανεμπόριο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκλαβενίτης - e-food: Η συνεργασία που αλλάζει το λιανεμπόριο
Πηγές κοντά στην Σκλαβενίτης ανέφεραν πως πρόκειται για ένα project πάνω στο οποίο εργάζονται από καιρό οι δύο εταιρείες.

Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr, η αλυσίδα Σκλαβενίτης προχωρά σε ακόμη μία σημαντική κίνηση, όσον αφορά στη διάθεση των προϊόντων της online.

Η συνεργασία της με την πλατφόρμα e-food ξεκίνησε τη Δευτέρα, αρχικά πιλοτικά μόνο από την περιοχή του Περιστερίου, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να προστεθούν κι άλλες περιοχές της Αττικής.

Με τη συγκεκριμένη συνεργασία αλλάζουν τα δεδομένα στο λιανεμπόριο καθώς δύο ηγέτιδες εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μάλιστα σε μία περίοδο που η ζήτηση για προϊόντα σούπερ μάρκετ, ιδιαίτερα με online αγορές, έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Από την μία πλευρά ο Σκλαβενίτης, η μεγαλύτερη αλυσίδα του κλάδου των σούπερ μάρκετ, καθώς το 2018 ο τζίρος της ξεπέρασε τα 3,01 δισ. ευρώ, και από την άλλη, το e-food.gr, ο νούμερο ένα παίκτης στην αγορά του online delivery φαγητού, που εκτελεί περισσότερες από 1,5 εκατ. παραγγελίες τον μήνα.

Πηγές κοντά στην Σκλαβενίτης ανέφεραν σχετικά με τη νέα συνεργασία, πως πρόκειται για ένα project πάνω στο οποίο εργάζονται από καιρό οι δύο εταιρείες, ωστόσο λόγω των συνθηκών που επικρατούν αυτή την περίοδο το επισπεύδουν με στόχο, όπως σημειώνουν, την ασφαλέστερη και καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.

Άλλωστε, είναι γεγονός ότι τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, έχουν πολλαπλασιάσει τους καταναλωτές που στρέφονται στα online σούπερ μάρκετ, τα συστήματα των οποίων έχουν υπερφορτωθεί. Ενδεικτικό της μεγάλης καθυστέρησης που παρατηρείται στην παράδοση των παραγγελιών είναι ότι στην σελίδα caremarket.gr μέσω της οποίας διατίθενται προϊόντα του Σκλαβενίτη, η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία παράδοσης είναι πάνω από έναν μήνα μετά, στις 30 Απριλίου.

Διαθέσιμα 2.500 βασικά προϊόντα μέσω του e-food

Η συνεργασία των δύο εταιρειών, αφορά στην πώληση συγκεκριμένων κωδικών προϊόντων μέσω της πλατφόρμας e-food, με αυθημερόν παράδοση, στην περιοχή του Περιστερίου.

Πρόκειται συνολικά για 2.500 προϊόντα, είδη πρώτης ανάγκης, χωρισμένα σε ξεχωριστές κατηγορίες οι οποίες περιλαμβάνουν ουσιαστικά όσα μπορεί κάνεις να προμηθευτεί κανείς από ένα σουπερμάρκετ.

Όπως ενημερώνεται ο χρήστης της πλατφόρμας, η ελάχιστη παραγγελία είναι 30 ευρώ και η πληρωμή γίνεται μόνο online μέσω κάρτας. Η παράδοση είναι δωρεάν και εφόσον η παραγγελία γίνει έως τις 4:00 μμ, γίνεται την ίδια ημέρα ενώ μετά τις 4:00 μμ, γίνεται την επόμενη ημέρα. Οι καταναλωτές τέλος, ενημερώνονται ότι το κατάστημα Σκλαβενίτης, εξυπηρετεί προς τον παρόν την περιοχή του Περιστερίου ενώ καθημερινά θα προστίθενται νέες περιοχές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider