Η επόμενη μέρα για τον Σκλαβενίτη – Τι σηματοδοτεί η είσοδος στο online εμπόριο

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η επόμενη μέρα για τον Σκλαβενίτη – Τι σηματοδοτεί η είσοδος στο online εμπόριο
Μετά την εξαγορά της caremarket.gr από τον Σκλαβενίτη, ένας πολύ ισχυρός παίκτης μπαίνει πλέον στα online σούπερ μάρκετ στη χώρα μας.

Νέα δεδομένα αναμένεται να δημιουργηθούν στην αγορά των online σούπερ μάρκετ μετά την εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας caremarket.gr από την εταιρεία YODA Α.Ε, στην οποία προχώρησε η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Ο Σκλαβενίτης, η μεγαλύτερη αλυσίδα του κλάδου, ο τζίρος της οποίας το 2018 ξεπέρασε τα 3,01 δισ. ευρώ έπειτα από αυτή την κίνηση, θα αποκτήσει πλέον ηλεκτρονικό κατάστημα, κάτι που θα σηματοδοτήσει και το πρώτο βήμα για την μετάβασή της στην ψηφιακή εποχή.

Μετά την εξέλιξη αυτή ένας πολύ ισχυρός παίκτης μπαίνει πλέον στα online σούπερ μάρκετ στη χώρα μας και αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και σε σύγκριση με τον συνολικό τζίρο του κλάδου των online πωλήσεων το μερίδιο των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ είναι κάτω από 1%, οι ρυθμοί ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακοί.

Το 2018 μάλιστα οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 47,5% αγγίζοντας τα 28,5 εκατ. ευρώ γεγονός που δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στη Ελλάδα στρέφονται στα online σούπερ μάρκετ για τις αγορές τους.

Το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του online καταστήματος

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακριβώς πότε ακριβώς οι καταναλωτές θα έχουν πρόσβαση στα προϊόντα της αλυσίδας Σκλαβενίτη μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας καθώς με ποιο όνομα αυτή θα λειτουργήσει στο μέλλον.

Όπως επισημαίνεται, θα συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, όταν εταιρεία εναρμονίσει τη λειτουργία της caremarket.gr με το μοντέλο εμπορικής λειτουργίας και φιλοσοφίας που εφαρμόζει σε κάθε σημείο επαφής με τους πελάτες της.

Στην ιστοσελίδα caremarket.gr πάντως ήδη οι πελάτες ενημερώνονται με μήνυμα πως «από την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 το ηλεκτρονικό κατάστημα caremarket.gr θα ενταχθεί στον Όμιλο Σκλαβενίτης». Επισημαίνεται παράλληλα ότι τα προσωπικά στοιχεία, το ιστορικό παραγγελιών και οι bonus πόντοι των μελών δεν θα μεταβιβαστούν χωρίς της συγκατάθεσή τους και θα διατηρηθούν στο αρχείο της YODA A.E μέχρι της 30 Ιουνίου 2020 για τυχόν αιτήματα και άσκηση όποιου δικαιώματός τους.

Η caremarket.gr όπως έγινε γνωστό με την ανακοίνωση της εξαγοράς, θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα, ενώ οι χρήστες της θα αποκτήσουν σταδιακά πρόσβαση σε ένα διευρυμένο κωδικολόγιο προϊόντων.

Παράλληλα επισημαίνεται πως η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» θα απορροφήσει το σύνολο των 50 εργαζομένων της και μακροπρόθεσμα σχεδιάζει να ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics της πλατφόρμας, δημιουργώντας περαιτέρω σημεία διανομής των προϊόντων για τις ηλεκτρονικές αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider