Θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα η SwitzGroup του Ινδού Taizoon Khorakiwala – Τα επόμενα σχέδια

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θα συνεχίσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα η SwitzGroup του Ινδού Taizoon Khorakiwala – Τα επόμενα σχέδια
Τι δήλωσε ο Ινδός επιχειρηματίας από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Την ισχυρή δέσμευσή του πως θα συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα επαναδιατύπωσε ο Ινδός επιχειρηματίας και ιδρυτής της SwitzGroup, Taizoon Khorakiwala.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις αρχές του έτους η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτηση από τη SwitzGroup της Ιωνική Σφολιάτα, της βορειοελλαδίτικης εταιρείας με ηγετικά μερίδια στην αγορά κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας, ζύμης και αρτοποιίας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη επένδυση της SwitzGroup στην Ελλάδα, ωστόσο τα τελευταία έξι χρόνια ο Ινδός επιχειρηματίας έχει εκδηλώσει αρκετές φορές τη στήριξή του στο εγχώριο επιχειρείν, επενδύοντας σε υγιείς ελληνικές εταιρείες που αναπτύσσονται ταχύτατα. Οι περισσότερες δε εξ αυτών δραστηριοποιούνται στην εστίαση και είναι οι εξής: Artizan, Κρητών Άρτος, Κουλουράδες, Σαμούρη, ΟΑ και Troufa.

Τα επόμενα σχέδια

«Το επόμενο διάστημα θα εστιάσουμε σε οργανικές επενδύσεις για να ενισχύσουμε τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Khorakiwala την Παρασκευή από το βήμα του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. «Δεχόμαστε προτάσεις συνέχεια», αποκάλυψε ο Ινδός επιχειρηματίας, εξηγώντας πως θα επικεντρωθεί σε επενδύσεις που αφορούν στον τομέα των logistics στους κλάδους των κατεψυγμένων και βιολογικών προϊόντων.

Αναφερόμενος δε στην Ιωνική Σφολιάτα έκανε λόγο για μια «οικογενειακή επιχείρηση με προοπτικές, εξαιρετικά αφοσιωμένη σε αυτό που κάνει».

«Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα η γραφειοκρατία στην Ελλάδα»

Προς μεγάλη έκπληξη όσων βρίσκονταν στο ακροατήριο, ο Ινδός επιχειρηματίας ανέφερε πως «δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα η γραφειοκρατία στην Ελλάδα!», απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να πραγματοποιήσει επενδύσεις στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα αποτελεί πρόσφορο έδαφος για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Είναι μια χώρα που προσφέρει πολιτική σταθερότητα, ενώ αποτελεί κρίσιμο σταυροδρόμι, ενώνοντας την Ανατολική Ευρώπη με την Αφρική και την Τουρκία.

H SwitzGroup

H SwitzGroup ιδρύθηκε από τον Taizoon Khorakiwala το 1980, ενώ τα κεντρικά της βρίσκονται στο Ντουμπάι.

Οι επιχειρήσεις του ομίλου δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία αυγών, στην εμπορία και παραγωγή συστατικών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στην παραγωγή και διανομή κατεψυγμένων συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζύμη, καθώς και στην ανάπτυξη αλυσίδων λιανικής πώλησης.

Ο όμιλος απασχολεί σήμερα περισσότερα από 5.000 εργαζόμενους σε εννέα χώρες του πλανήτη, ενώ σε ετήσια βάση τα έσοδά του φτάνουν τα 450 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παντελιάδης: Διαφωνώ με τα πρόστιμα - Εκπέμπουν το μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις είναι «κλέφτες»

Αναγνωστόπουλος: Παρέρχεται ο χρόνος για ορισμένα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας

Η αγορά βλέπει αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αλλά οι τιμές θέλουν χρόνο για να πέσουν - Στα τρόφιμα η «μητέρα των μαχών»

gazzetta
gazzetta reader insider insider