TSMC: Αύξηση κερδών 34% για το Μάρτιο - Η ταχύτερη ανάπτυξη από Νοέβριο του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
TSMC: Αύξηση κερδών 34% για το Μάρτιο - Η ταχύτερη ανάπτυξη από Νοέβριο του 2022
Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται για το μήνα Μάρτιο καθώς φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε επαρκώς την αυξανόμενη έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) είδε τα κέρδη της να εκτοξεύονται για το μήνα Μάρτιο καθώς φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε επαρκώς την αυξανόμενη έκρηξη της τεχνητής νοημοσύνης την οποία τροφοδοτεί με τσιπ υψηλών προδιαγραφών.

Ειδικότερα, η ταϊβανέζικη πολυεθνική κατασκευής και σχεδιασμού ημιαγωγών ανακοίνωσε έσοδα 195,2 δισ. δολάρια Ταϊβάν (6,1 δισ. δολάρια), με αύξηση 34,3% σε ετήσια βάση, καθώς σημείωσε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τον Νοέμβριο του 2022. Τα έσοδα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας ανήλθαν σε 592,6 δισ. δολάρια Ταϊβάν, αυξημένα κατά 16,5% σε ετήσια βάση.

Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της από την αγορά της ΑΙ έχουν αυξηθεί κατά 50% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές εκτιμούν συνολική άνοδο 23,7% για το 2024 στα κέρδη της εταιρείας σύμφωνα εκτιμήσεις της LSEG, μετά από πτώση το 2023. Η TSMC ηγείται της φρενίτιδας που επικρατεί γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών, προμηθεύοντας με chip τις Nvidia και Apple.

Ο ανταγωνισμός εντός της αγοράς των chip είναι διαρκώς αυξανόμενος. Πέρσι η AMD, παρουσίασε ένα chip σε απάντηση του αντίστοιχου της Nvidia, ενώ η Intel τη Τρίτη, ολοκλήρωσε την τελευταία της προσφορά στον κλάδο και το νέο της chip, Gaudi 3.

Μία σειρά από startups έχουν επίσης ξεκινήσει να κατασκευάζουν chip τεχνητής νοημοσύνης, ορισμένες από τις οποίες χρησιμοποιούν τη TSMC ως προμηθεύτρια. Μέχρι στιγμής το 2024, η μετοχή της TSMC έχει ενισχυθεί σχεδόν 40%, καθώς οι επενδυτές δεν αναμένουν πως το ράλι της ΑΙ θα εξελιχθεί σε «φούσκα», πολλώ δε μάλλον να «σκάσει» σύντομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

React Docuseries: Οι τετράποδοι ήρωες πρωταγωνιστούν στο δεύτερο επεισόδιο της Youtube σειράς της Κωτσόβολος

Παγκρήτια Τράπεζα: Με την συμμετοχή διεθνών επενδυτικών οίκων το 3ο COBALT Market Update

Κέκροψ: Διαψεύδει την εξαγορά ποσοστού της ΓΕΚ Τέρνα από την Intracom Properties

gazzetta
gazzetta reader insider insider