Boeing: Απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boeing: Απέλυσε τον επικεφαλής του προγράμματος 737 Max
Την αντικατάσταση του επικεφαλής του προβληματικού προγράμματος 737 Max 9, Εντ Κλάρκ, αποφάσισε η Boeing,

Την αντικατάσταση του επικεφαλής του προβληματικού προγράμματος 737 Max 9, Εντ Κλάρκ, αποφάσισε η Boeing, λιγότερο από δύο μήνες από το περιστατικό όπου αποκολλήθηκε το πάνελ ενός παραθύρου από ένα Boeing 737 Max 9 της εταιρείας Alaska Airlines, αναγκάζοντας το αεροπλάνο να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Το ατύχημα είχε οδηγήσει την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να καθηλώσει τα αεροσκάφη MAX 9 της εταιρείας Boeing προκειμένου να διενεργηθούν εξονυχιστικοί έλεγχοι ασφαλείας. Στις αρχές του μήνα η FAA είχε αναφέρει πως σχεδόν το 94% των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 9 δύο αμερικανικών εταιρειών έχει επιθεωρηθεί και εξυπηρετεί ξανά τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Η Katie Ringgold θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και γενικού διευθυντή του προγράμματος, όπως ανάφερε σε σημείωμά του προς τους υπαλλήλους της εταιρείας ο CEO, Σταν Ντιλ.

«Ανακοινώνω πολλές αλλαγές ηγεσίας καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε την ενισχυμένη εστίαση της εταιρείας στη διασφάλιση ότι κάθε αεροπλάνο που παραδίδουμε πληροί ή υπερβαίνει όλες τις απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας. Οι πελάτες μας απαιτούν, και δεν αξίζουν, τίποτα λιγότερο», επισήμανε ο Deal.

Σημειώνεται πως στον απόηχο του ατυχήματος μειώθηκαν οι παραγγελίες και οι παραδόσεις αεροσκαφών της Boeing τον Ιανουάριο. Η εταιρεία παρέδωσε 27 αεροπλάνα τον περασμένο μήνα, χαμηλότερο αριθμό από τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 67 παραδόσεις τον Δεκέμβριο. Πούλησε τρία αεροσκάφη Boeing 737 Max, την ίδια στιγμή είχε και τρεις ακυρώσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Boeing: Μειωμένες ζημιές δ' τριμήνου αλλά απέφυγε να δώσει ετήσιο guidance μετά την έκρηξη στο 737 Max 9

Ρεκόρ παραγγελιών για την Airbus - Για 5η χρονιά στην πρώτη θέση

«Κύπρος» το όνομα του πρώτο Airbus A321neo της SKY express

gazzetta
gazzetta reader insider insider