Μειώθηκαν οι παραδόσεις της Boeing στον απόηχο του ατυχήματος στο 737 ΜΑΧ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μειώθηκαν οι παραδόσεις της Boeing στον απόηχο του ατυχήματος στο 737 ΜΑΧ
Μειώθηκαν οι παραγγελίες και οι παραδόσεις αεροσκαφών της Boeing τον Ιανουάριο, στον απόηχο του ατυχήματος που σημειώθηκε σε αεροσκάφος  737 Max 9 κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ένα ατύχημα που έριξε βαριά σκιά στο ισχυρό φινάλε της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρείας για το 2023.

Μειώθηκαν οι παραγγελίες και οι παραδόσεις αεροσκαφών της Boeing τον Ιανουάριο, στον απόηχο του ατυχήματος που σημειώθηκε σε αεροσκάφος 737 Max 9 κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ένα ατύχημα που έριξε βαριά σκιά στο ισχυρό φινάλε της αμερικανικής αεροναυπηγικής εταιρείας για το 2023.

Η εταιρεία παρέδωσε 27 αεροπλάνα τον περασμένο μήνα, χαμηλότερο αριθμό από τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με 67 παραδόσεις τον Δεκέμβριο. Πούλησε τρία αεροσκάφη Boeing 737 Max, την ίδια στιγμή είχε και τρεις ακυρώσεις.

Οι παραδόσεις ήταν περίπου σύμφωνες με αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές. Η ανταγωνίστρια της Boeing, Airbus παρέδωσε 30 αεροπλάνα τον Ιανουάριο.

Τα στελέχη της Boeing προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες των αεροπορικών εταιρειών, τους επενδυτές και τις ρυθμιστικές αρχές ότι η εταιρεία θα βελτιωθεί μετά το ατύχημα της 5ης Ιανουαρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντέιβ Καλχούν δεσμεύτηκε να επανεξετάσει ολόκληρη τη διαδικασία της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ένα αίτημα που έχει καταθέσει και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας FAA η οποία με ανακοίνωσή της έχει ζητήσει «να ικανοποιηθούν τα ζητήματα ελέγχου ποιότητας που έχουν προκύψει». «Χαίρομαι κατά κάποιο τρόπο που ζήτησαν μια παύση, επειδή αυτή είναι μια καλή δικαιολογία για να πάρουμε το χρόνο μας, να το κάνουμε σωστά», δήλωσε ο Καλχουν.

Νωρίτερα η Boeing αυτό το μήνα αποκάλυψε ότι θα πρέπει να ελέγξει και πάλι περίπου 50 αεροπλάνα Max που δεν έχουν παραδοθεί λόγω προβληματικών οπών, μια νέα δυσλειτουργία της παραγωγής που θα μπορούσε να επιβραδύνει τις παραδόσεις.

Η FAA ελέγχει την παραγωγή της Boeing, και ο διοικητής της υπηρεσίας, Μαικ Γουατακερ , δήλωσε στο CNBC τον περασμένο μήνα ότι θα καθηλώσει στο έδαφος τα εν λόγω μοντέλα της Boeing και θα πραγματοποιεί άμεσες επιθεωρήσεις των εργασιών εκεί. Ο διοικητής της FAA θα μεταβεί στο εργοστάσιο του Renton της Boeing αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nissan βρίσκει και σβήνει τον κινητήρα στα κλεμμένα αυτοκίνητα

Μπάιντεν: Προτρέπει για επίσπευση έγκρισης της βοήθειας σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν

ΗΠΑ: Υψηλότερα από τις εκτιμήσεις ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο - Στο 3,1%

gazzetta
gazzetta reader insider insider