ΗΠΑ: Η FAA καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Η FAA καθηλώνει όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9
Στο έδαφος για έλεγχο όλα τα αεροσκάφη του συγκεκριμένου τύπου, μετά την αποκόλληση παράθυρου από ένα αεροσκάφος στη μέση μιας πτήσης της Alaska Airlines.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) διέταξε το Σάββατο τις αεροπορικές εταιρείες να καθηλώσουν περισσότερα από 170 αεροσκάφη Boeing 737 Max 9 για επιθεωρήσεις, μια μέρα μετά την αποκόλληση παράθυρου από ένα αεροσκάφος στη μέση μιας πτήσης της Alaska Airlines.

Η οδηγία έκτακτης επιθεώρησης αξιοπλοΐας θα επηρεάσει περίπου 171 αεροπλάνα και ισχύει για αεροπορικές εταιρείες και αερομεταφορείς των ΗΠΑ. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί στην πτήση 1282 της Alaska Airlines, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς αξιωματούχους ασφαλείας.

Νωρίτερα, Η Alaska Airlines είχε ανακοινώσει ότι θα καθηλώσει ολόκληρο τον στόλο των αεροσκαφών Boeing 737 Max-9. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι λαμβάνει το «προληπτικό βήμα» για να καθηλώσει προσωρινά τον στόλο των 65 αεροπλάνων, μέχρι την ολοκλήρωση της πλήρους συντήρησης και επιθεώρησης, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ben Minicucci, ύστερα από το περιστατικό στην πτήση 1282 που μετέφερε 171 επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος από το Πόρτλαντ του Όρεγκον προς το Οντάριο της Καλιφόρνια. Στο συμβάν δεν τραυματίστηκε κανείς.

Η United Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στις ΗΠΑ, είχε κάνει γνωστό πριν την ανακοίνωση της FAA, ότι ετοιμαζόταν να καθηλώσει δεκάδες Boeing της 737 Max 9 για επιθεωρήσεις, ανέφερε το CNBC.

Η United διαθέτει σχεδόν 80 αεροπλάνα του συγκεκριμένου τύπου στον στόλο της, αν και ορισμένα από τα αεροσκάφη είχαν υποβληθεί πρόσφατα σε εις βάθος, τακτικές επιθεωρήσεις. Η FAA είπε ότι οι επιθεωρήσεις θα διαρκέσουν από τέσσερις έως οκτώ ώρες ανά αεροπλάνο.

Το Bloomberg από την πλευρά του αναφέρει το συμβάν με το αεροσκάφος της Alaska Airlines, πιθανώς να αφορά σε κατασκευαστικό πρόβλημα του πάνελ που αποκολλήθηκε και όχι στον γενικότερο σχεδιασμό του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Alaska Airlines: Καθηλώνει όλο τον στόλο των Boeing 737 Max μετά την αποκόλληση παραθύρου εν πτήση

Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Alaska Airlines - Αποκολλήθηκε παράθυρο μετά την απογείωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider