Barclays: Τριμηνιαίες ζημιές 111 εκατ. στερλινών - Σχέδιο ριζικής αναδιοργάνωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Τριμηνιαίες ζημιές 111 εκατ. στερλινών - Σχέδιο ριζικής αναδιοργάνωσης
Ζημιά 111 εκατομμυρίων λιρών ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Barclays ενώ η βρετανική τράπεζα θα παράσχει την πρώτη σημαντική ενημέρωση στρατηγικής από το 2016.

Ζημιά 111 εκατομμυρίων λιρών ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο η Barclays ενώ η βρετανική τράπεζα παρείχε την πρώτη σημαντική ενημέρωση στρατηγικής από το 2016.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν καθαρά κέρδη 60,95 εκατομμυρίων λιρών για το τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG, καθώς η Barclays ξεκινά ένα σημαντικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει τις απώλειες.

Για ολόκληρο το έτος, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 4,27 δισ. λίρες, μειωμένα από 5,023 δισ. λίρες το 2022 και κάτω από την πρόβλεψη 4,59 δισ. λιρών.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης μια πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. λιρών ενώ παρουσίασε ένα νέο τριετές σχέδιο με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικής και οικονομικής απόδοσης, δήλωσε ο CEO C.S. Venkatakrishnan σύμφωνα με το CNBC.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, θα προχωρήσει σε μια σημαντική προσπάθεια μείωσης του κόστους και θα επιστρέψει τουλάχιστον 10 δισ. λίρες στους μετόχους τα επόμενα χρόνια, τερματίζοντας μήνες εικασιών για τη μελλοντική κατεύθυνση μιας από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης.

Η εταιρεία αναθεωρεί επίσης τις δραστηριότητές της και αναδιοργανώνεται σε πέντε νέα τμήματα: την τράπεζα λιανικής της στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια εταιρική τράπεζα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια ιδιωτική τράπεζα και τμήμα διαχείρισης περιουσίας, ένα τμήμα επενδυτικής τραπεζικής και μια καταναλωτική τράπεζα στις ΗΠΑ.

Η δυναμική στην παραδοσιακά ισχυρή επενδυτική τράπεζα της Barclays - ιδιαίτερα στο τμήμα διαπραγμάτευσης σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων - υποχώρησε το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αμπίλιο Ντινίζ: Απεβίωσε ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας, μεγαλομέτοχος του Carrefour

Τιτάν: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας για τον Όμιλο το 2023

Γερμανία: Σε εξέλιξη η νέα απεργία στα αεροδρόμια

gazzetta
gazzetta reader insider insider