Αντιμέτωπη με πρόστιμο πάνω από 500 εκατ. δολάρια η Apple από την Κομισιόν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιμέτωπη με πρόστιμο πάνω από 500 εκατ. δολάρια η Apple από την Κομισιόν
Η έρευνα ξεκίνησε από μια καταγγελία του Spotify το 2019 και σύμφωνα με τους FT το πρόστιμο αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές Μαρτίου. 

Αντιμέτωπη με πρόστιμο άνω των 500 εκατ. δολαρίων από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές φέρεται να είναι η Apple, με την κατηγορία ότι εμπόδισε άδικα τους αντιπάλους της στις μουσικές εφαρμογές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τους Financial Times και το Bloomberg, οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ετοιμάζονται να επιβάλουν πρόστιμο περίπου 500 εκατ. ευρώ (539 εκατ. δολάρια) στην Apple, καθώς διαπίστωσαν ότι δημιούργησε ένα αντιανταγωνιστικό περιβάλλον αποτυγχάνοντας να ενημερώσει τους χρήστες iPhone ότι υπάρχουν φθηνότερες, εναλλακτικές εφαρμογές ροής μουσικής διαθέσιμες εκτός του App Store.

Η έρευνα ξεκίνησε από μια καταγγελία του Spotify το 2019 και σύμφωνα με τους FT το πρόστιμο αναμένεται να ανακοινωθεί αρχές Μαρτίου.

Σημειώνεται πως ενώ η Κομισιόν έχει επιβάλει μεγάλα πρόστιμα σε τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Alphabet και η Microsoft, δεν έχει επιβάλει ποτέ πρόστιμο για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανόνων στην Apple.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, ωστόσο επικαλέστηκε προηγούμενη δήλωσή της, σύμφωνα με την οποία: «Το App Store βοήθησε το Spotify να γίνει η κορυφαία υπηρεσία ροής μουσικής σε όλη την Ευρώπη και ελπίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τερματίσει την έρευνα μιας καταγγελίας που δεν έχει καμία αξία».

Παράλληλα, FT και Bloomberg ανέφεραν ότι η Κομισιόν είναι κοντά στο να αποδεχθεί διακανονισμό από την Apple σε μια άλλη υπόθεση αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, σχετικά με το Apple Pay.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η Goldman Sachs αναβαθμίζει τώρα σε «overweight» τις μετοχές

Intrakat: Τα ξένα funds, η είσοδος στους δείκτες MSCI, FTSE Russel και ο FTSE 25

gazzetta
gazzetta reader insider insider