Τέλος από την Ερυθρά Θάλασσα η Star Bulk Carriers μετά τις επιθέσεις των Χούθι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος από την Ερυθρά Θάλασσα η Star Bulk Carriers μετά τις επιθέσεις των Χούθι
Εγκαταλείπουν την Ερυθρά Θάλασσα τα πλοία της Star Bulk Carriers, αφότου δύο εξ αυτών δέχθηκαν επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Εγκαταλείπουν την Ερυθρά Θάλασσα τα πλοία της Star Bulk Carriers, αφότου δύο εξ αυτών δέχθηκαν επιθέσεις από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Η εταιρεία διεμήνυσε ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των Χούθι επειδή είναι εισηγμένη στις ΗΠΑ, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τα δρομολόγια των δύο πλοίων της που δέχθηκαν πυρά, των Star Iris και Star Nasia, για νομικούς λόγους.

«Στο μέλλον, δεν θα περνάμε πια από την Διώρυγα του Σουέζ, γιατί είμαστε προφανώς στόχος των Χούθι, ως εισηγμένη εταιρεία καταχωρημένη στις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο CEO της εταιρείας, Πέτρος Παππάς, σε τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματά της, σύμφωνα με το Bloomberg. Από τα μέσα του Νοεμβρίου, όταν άρχισαν οι επιθέσεις των Χούθι, τα περισσότερα εμπορικά πλοία –και σχεδόν όλα όσα έχουν άμεσους δεσμούς με τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ- έχουν σταματήσει να περνούν από τα στενά του Μπαμπ ελ Μαντέμπ.

Πολλά πλοία κάνουν μεγαλύτερα δρομολόγια, κατά χιλιάδες μίλια, γύρω από την Αφρική, για να αποφύγουν τη Διώρυγα του Σουέζ που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Όπως επεσήμανε ο κ. Παππάς της Star Bulk, το πρώτο από τα πλοία της εταιρείας δέχθηκε τρεις επιθέσεις καθώς έπλεε στον Κόλπο του Άντεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, το γεγονός ότι οι Χούθι στοχεύουν ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ δημιουργεί κινδύνους και για δεκάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν την βάση τους εκεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο φάσμα της ύφεσης η Ευρωζώνη - Νέα συρρίκνωση ΑΕΠ στη Γερμανία

Κικίλιας: Έως το τέλος Μαρτίου σε διαγωνισμούς όλο το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ ύψους 2,1 δισ. ευρώ

ΟΔΔΗΧ: Αντλήθηκαν 400 εκατ. ευρώ από τις επανεκδόσεις ομολόγων - Συνολικές προσφορές 1,33 δισ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider