Barclays: Εξετάζει την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας για να μειώσει τα λειτουργικά κόστη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Barclays: Εξετάζει την περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας για να μειώσει τα λειτουργικά κόστη
Στόχος η εξοικονόμηση τουλάχιστον ενός δισ. λιρών σε βάθος μερικών ετών.

Η Barclays εξετάζει σχέδια για μείωση του λειτουργικού της κόστους έως και 1 δισ. λίρες (1,3 δισ. δολάρια) σε βάθος μερικών ετών, κάτι που θα μπορούσε να περιλαμβάνει περικοπή έως και 2.000 θέσεων εργασίας, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δημοσίευμα του Reuters.

Οι οποιεσδήποτε περικοπές θα γίνουν στη μονάδα που περιλαμβάνει το back office του ομίλου, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο άτομο που δεν κατονόμασε. Οι κινήσεις της Barclays για την ενίσχυση της κερδοφορίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απώλεια 1.500 έως 2.000 θέσεων εργασίας εάν εφαρμοστούν πλήρως, ένας αριθμός που «μεταφράζεται» σε περίπου 2% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας.

Οι προτάσεις εξετάζονται από κορυφαία στελέχη της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου C.S. Venkatakrishnan, ανέφερε το Reuters, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η τράπεζα θα μπορούσε τελικά να δώσει προτεραιότητα στις απολύσεις σε άλλους τομείς. Η Barclays πέρυσι είχε συνολικά λειτουργικά έξοδα 16,7 δισεκατομμυρίων λιρών.

Η τράπεζα τον περασμένο μήνα έκανε γνωστό ότι «αξιολογεί ενέργειες για τη μείωση του διαρθρωτικού κόστους, που θα συμβάλουν στην επίτευξη μελλοντικών αποδόσεων, οι οποίες μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα σημαντικές πρόσθετες χρεώσεις» το τέταρτο τρίμηνο. Η Barclays ανέφερε επίσης ότι θα παράσχει ενημέρωση για τους επενδυτές μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους τον Φεβρουάριο, όπου αναμένεται να αποκαλύψει μια νέα στρατηγική της.

Οι μετοχές της Barclays υποχώρησαν κατά 11,5% φέτος. Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Venkatakrishnan απευθύνθηκε σε συμβούλους στρατηγικής για να καταστρώσει ένα σχέδιο για την ενίσχυση της τιμής της μετοχής της τράπεζας.

Η τράπεζα ανέφερε απογοητευτικά κέρδη τρίτου τριμήνου τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν νέα διολίσθηση στην τιμή της μετοχής της. Στην τράπεζα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2022 εργάζονται σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης 22.334 άτομα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Brent υποχωρεί εν αναμονή της απόφασης για την παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ+

Γαλλία: Στην Κίνα η ΥΠΕΞ Κολονά για υπογραφή διμερών συμφωνιών συνεργασίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider